MENI

SRT dvojac hvata zalet sa Ada Huje za Le...

Predstart seniori Le Man jul 2023

Brzo i žestoko uoči finalnog dana

Andrej Petrović Andrija Kostić i Uroš Bogdanić Le Man jul 2023

27. 07. 2023. Comments (0) Views: 864 Karting

Triling asova iz Srbije na Le Manu

Ovogodišnji internacionalni rotaks maks čelendž koji se održava krajem jula u Le Manu na stazi „Alan Prost” u Francuskoj, „jači“ je za triling asova iz Srbije. U junior kategoriji nastupa Uroš Bogdanić, odnosno kod seniora Andrija Kostića i Andrej Petrović. Što bi se reklo družina mala, ali odabrana.

Treći takmičarski dan, posle dva uvodna koji su „potrošeni“ na nezvanične treninge kako bi se vozači upoznali sa stazom, odnosno da mehaničari što bolje podese sprave, bio je u znaku kvalifikacija i tri eliminacione trke.

– I pored brzine za prvih pet, kvalifikacije sam završio na 11. mestu, zbog obilaženje konkurencije tokom najbržeg kruga. U prvoj trci sam do cilja stigao kao sedmi. Drugu trku sam startovao sa 12. mesta i završio na 11. Kada startujete sa spoljne strane, a to je poznavaocima jasno, značajno ste sporiji, tako da nisam mogao više da zaradim nego jedno mesto. Treća trka je bila da kažem bez oscilacija, jer sam startovao sa 12. i završio na istom mestu. Toliko za danas, a već koliko sutra kreće još ozbiljnije nadmetanje – rekao je Andrej Petrović.

Andrija Kostića klupski i mlađi kolega Petrovića u senior konurenciji, imao je više nego zahtevan takmičarski dan.

– Tokom slobodnih treninga vozio sam se u prvih 15. Na kvalifikacijama kada sam imao odličnu brzinu, mnogo dobar krug i nameru da ostvarim što bolje vreme, pojavila se grupa vozača i značajno me usporili, drugim rečima uništili su mi rezultat, tako da sam se kvalifikovao kao 33. U prvoj trci sam imao sudar i zbog toga su u boksu imali pune ruke posla, jer se mnogo toga iskrivilo na kartingu, ali sam pored svih pehova završio na 31. mestu. Kada sam u drugoj trci napravio pomak od 10 pozicija, opet je došlo do kontakta koji je rezultirao izletanjem, pa sam sa poslednje pozicije završio kao 29. U trećoj trci je bilo sve kako treba, jer sam imao skok od 17 pozicija, tačnije završio sam na 16. mestu, što je dobar znak za predstojeće dane – rekao je Andrija Kostić.

Tagovi: , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *