MENI

Cvetiću pobeda, Brkiću uteha

Navalica u finalu

20. 10. 2017. Comments (0) Views: 1011 Autosport

„Spuštanje zavese“ na Tari

Iz vikenda u vikend, polako i sugrno smo „trošili“ trkački kalendar, pa tako stigosmo i do definitivnog kraja sezone! Čast da „spusti zavesu“ na oktansku godinu ima disciplina auto slalom, a domaćin trećeg ovosezonskog takmičenja biće mnogim automobilistima omiljena planinska lepotica Tara. Tamošnji žitelji, zajedno s populacijom Bajine Bašte, naviknuti su decenijama na reli i brdske trke, a u nedostatku organizacije istih na čuvenoj Tari, i auto slalom dobro dođe.

Organizatori trke „Nagrada Bajine Bašte“, Sportski auto karting savez i lokalni klub ASK „Šampion“, imaju obavezu više predstojećeg vikenda da sve protekne u najboljem redu, jer će ovaj slalom biti bodovan i za Centralnoevropsku zonu. Ceo događaj planiran je za subotu, kada će sve početi verifikacijom i tehničkim prijemom, na prostoru servisnog parkišta pred hotelom „Beli bor“ u intervalu od 08:00 do 09:00 časova. Trening startuje u 10:30, a prva od tri predviđene takmičarske vožnje kreće u 13:00 časova. Vozači će svoju brzinu i spretnost „provlačenja“ među čunjevima i kapijama oprobati na stazi dužine 1.200 metara, koja vodi od hotela „Beli bor“, do raskrsnice pred kafanom „Kurta“, nadaleko čuvenom „Mekom i Medinom“ za sve sportiste, a naročito generacije automobilista.

Što se raspleta u domaćem Šampionatu tiče, najviše šansi za odbranu titule ima Užičanin Slobodan Jakovljević (sitroen sakso VTS), kojem će glavni rivali za pobedu biti sugrađanin Dejan Pejić (reno klio), dok bi boje Beograda trebalo da brani Zoran Glavaški (subaru impreca WRX STi). Što se tiče plasmana po klasama i grupana, domaćin Milan Janjić je nadomak titule u grupi jedan i klasi III, među serijskim automobilima. U gurpu II, među“sorint“ vozilima, trojka pomenuta u borbi za „generalku“, pojačana Ivanom Sadovskim (reno klio), odlučivaće o kruni u grupi, ali i klasi VI, gde su Pejić i Glavaški poravnati u na mestu lidera, dok Sadovski zaostaje svega dva boda za vodećim tandemom!

U grupi III, u kategoriji sportskih automobila, Andrija Živanović ima solidnih šest bodova prednosti nad Milanom Ninovićem i Draganom Lukićem, koji imaju po 10 poena. Dobar plasman Ninovića i Lukića biće od velikog značaja i za aranđelovački „SG rejsing tim“, koji brani prednost od 11 bodova u klupskom plasmanu ispred „večitih rivala“ iz „Užice reli tima“.

S obzirom da prognoza predviđa sunce i lepo vreme, eto prilike da Baštanci i svi ostali lokalni ljubitelji automobilizma svojim prisustvom uveličaju međunarodnu trku i završetak sezone.

pr.sakss

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *