MENI

Novi Bečej domaćin auto slaloma za šampionat Srbije

Maša Simić Novi Bečej

Dejan Pejić najbrži u Novom Bečeju

Dejan Krčevinac u sredini na press konferenciji

11. 04. 2019. Comments (0) Views: 1056 Autosport, Reli

Petnaest trkačkih posada na brzincu u Čajetini: Open rally day

Čajetina će, 13. aprila, biti domaćin jedinstvenoj autosportskoj manifestaciji u ovom kraju namenjenoj promociji autosporta, prvenstveno discipline reli, a na predstojećem Open rally day-u učestovaće timovi iz Užica, Bajine Bašte, Valjeva, Kraljeva, Beograda, Novog Sada. Manifestacija nije takmičarskog karaktera već je zamišljena kako trening vožnja na kojoj će trkači moći da isprobaju vozila pred predstojeću sezonu, ali bez obzira na to, iz organizacije publici poručuju da uzbuđenja i adrenalina neće nedostajati.

Organizator Open rally day Čajetina 2019. je autosportski klub Mačkat racing, a predsednik kluba i reli vozač, Dejan Krčevinac, rekao je da je jedan od razloga za organizaciju i tradicija relija kao kraljice autosportskih disciplina koja se neguje u užičkom kraju generacijama i koja treba da se nastavi i dalje, pa je nužno uputiti i mlađe generacije u suštinu ovog sporta.

-Start je u samom centru Čajetine i to je takođe jedinstvenost ove manifestacije, budući da bez obzira na višedecenijsku organizaciju auto trka nikad do sada u Srbiji nije uspelo da se napravi reli takmičene u urbanom delu gradskog područja , a što je uobičajeno za inostranstvo. Staza je duga nešto više od tri kilometra u oba smera, izazovna je u smisli da nakon dela koji prolazi kroz grad, izlazimo u ruralno područje, gde je moguće razviti veću brzinu vozila, i uz 26 krivina koje očekuju vozače, nudi baš sve što treba za testiranje vozila. Vozila moraju ispunjavati sve sigurnosne uslove, kako se to zahteva i na pravom takmičenju, zbog bezbednosti posade. Publika takođe mora biti bezbedna pa smo preduzeli sve potrebne mere: od obeležavanja staze signalnim trakama, a gledaoci će morati da budu isključivo u zonama koje su za njih i predviđene, a da sve bude kako je planirano pobrinuće se i redari.

Dejan Krčevinac se zahvalio i opštini Čajetina, Sportskom savezu ove opštine koji su omogućili vrlo efikasno rešavanje administrativno proceduralnih postupaka koji se tiču organizacije.

-Zainteresovanost učesnika je velika, a razlog je što zaista na jeftin način mogu da obave brzinska testiranja vozila i da nakon ovog treninga dorade na vozilu sve ono što se pokaže kao nedostatak da bi spremni ušli u predstojeću autosportsku sezonu. Broj učesnika smo ograničili na 15, bez obzira što je jedan broj vozača iz drugih autosportskih disciplina: slalom i brdo, želeo da , takođe isproba vozilo na ovoj manifestaciji, ali da bi sve ovo imalo efekta, i da bi se ispoštovala pravila bezbednosti, na žalost, mnoge od njih smo morali da odbijemo. Očekujemo takođe, da će publika biti brojna, gotovo kao na takmičenju, s obzirom na popularnost relija u našem kraju, ali i zbog toga što smo ostali uskraćeni za organizaciju relija i u Užicu i na Zlatiboru- rekao je Krčevinac.

Foto: M. Nikolić

Preuzeto: Pasaz.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *