MENI

Borković u Francuskoj počinje novu trkačku sezonu

TCR Evropa na Pol Rikaru: Startuje 26 vozača iz...

29. 04. 2018. Comments (0) Views: 727 Autosport, FIA CEZ, Kružne trke

Vesnić trijumfalno na Hungaroringu

Jedna pobeda i jedno drugo mesto bilans su uspeha Milovana Mikice Vesnića na prvoj trci šampionata centralne Evrope u automobilizmu koja je ovog vikenda vožena na stazi Hungaroring u Mađarskoj. Srpski automobilista i njegov ASK Vesnić iz Užica sada su lideri klase D4 do 3500ccm i klase TCR pa i pored sithih tehnickih problema koji su ih pratili tokom vikenda mogu biti izuzetno zadovoljni postignutim.

– Naporan vikend za ceo moj tim. Rezultatom sam zadovoljan, moglo je i bolje ali uz tehničke probleme koje smo imali ovo je fantastičan uspeh. Od samog početka tokom nezvaničnih treninga, kvalifikacija i prve trke najviše glavobolje nam je zadavao menjač na Seat Cupri. Uz pomoć inženjera iz Seat Sporta otkrili smo da je kvar u elektronici pa nam je bukvalno dat na zajam deo iz automobila koji se takmiče u svetskoj seriji. Rezultat je stigao odmah u trci dva u kojoj sam pobedio bez problema. Slično je moglo da se desi i u prvom nastupu ali nisam želeo da rizikujem previše – izjavio je Vesnić nakon nastupa u Mađarskoj.

Ekipa je po prvi put radila i na Hondi TCR Poljaka Jakuba Wyszomirskog koji nije imao previše sreće jer je nakon izletanja na zvaničnim kvalifikacijama oba puta morao da startuje sa začelja pa se morao zadovoljiti sedmim mestom u prvoj i petim u drugoj trci. Ipak sa druge strane Jakub je izvezao svoje prve kilometre u novom automobilu i od njega se tek mogu očekivati dobri rezultati.

Sledeći nastup ASK Vesnić je zakazan za 20 maj na stazi Red Bull ring u Austriji gde se očekuje još jača konkurencija u vidu vozača iz nemačke TCR serije. Nadamo se da će srpski tim biti podjednako uspešan i nastaviti pobedničku seriju.

Rezultati trke 1:
1. Balint Hatvani, Alfa TCR, Unicorse, HUN
2. Milovan Vesnić, Seat Cupra TCR, ASK Vesnić, SRB
3. Nimc Vaclav Jr., Audi RS3 LMS TCR, Krenek motorsport, CZE

Rezultati trke 2:
1. Milovan Vesnić, Seat Cupra TCR, ASK Vesnić, SRB
2. Mark Jedloczky, Seat Cupra TC, HUN
3. Balint Hatvani, Alfa TCR, Unicorse, HUN

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *