MENI
Mihailo Miksa Milenković

Mihailo Miksa Milenković „probio led“ na Grobniku

Zoran Kastratović u sevrolet krzu na Grobniklu

„Kastro” protiv GT ala

Milovan Mikica Vesnić TCR

24. 07. 2020. Comments (0) Views: 250 Autosport, Kružne trke

Triling asova iz Srbije na Grobniku u TCR seriji

Predstojećeg vikenda na stazi Grobnik u Hrvatskoj startovaće Šampionat Istočne Evrope turing automobila TCR serije. Na osnovu preliminarnih prijava, Srbija će imati trojicu predstavnika.

Titulu će braniti Milovan Mikica Vesnić u šampionskom automobilu „kupra TCR“ sa brojem 31. Ove godine Vesnić će imati jaku konkurenciju pa će mu tim više zadatak da sačuva titulu biti teži.

Učešće je najavilo nekolicina vrsnih automobilista. Među Vesnićevim rivalima biće i dvojica srpskih asova. Dušan Borković, šampion Evrope u ETC kupu (2015) na kružnim stazama za volanom „seat leona“, koji je bio učesnik VTCC šampionata sveta i TCR Evropa, po procenama stručnjaka, biće u grupi favorita. Borković će sa startnim brojem 62 voziti „hjundai i30 N TCR“ za mađarski rejsing tim M1RA čiji je vlasnik aktuelni VTCR prvak sveta, Mađar Norbert Mihelis.

Nemanja Milovanović je prošle godine bio pobednik u šampionatu Centralnoevropske zone (CEZ) u klasi turing automobila D4 TC+2.000 ccm, za volanom „kupre“ TCR serije. Na Grobniku će u „kupri TCR“ sa brojem 365 debitovati u Šampionatu TCR Istočne Evrope, gde je prijavljeno 17 automobilista.

Među učesnicima prvog trkačkog vikenda na Grobniku u Šampionatu TCR Istočne Evrope pominjao se i Rudi Pešović za volanom „audija RS 3 LMS“. Ali, nema ga na preliminarnoj takmičarskoj listi. Pandemija virusa korona mnogima je promenila takmičarske planove, pa ostaje da se sačeka hoće li Pešović startovati 23. avusta na Slovakijaringu.

Iz regiona, učešće je prijavio Igor Stefanovski iz Severne Makedonije, pošto je zbog pandemije virusa korona privremeno odustao od TCR šampionata Italije. Stefanovski će voziti „hjundai i30 N TCR“ sa brojem 14. Makedonski automobilista je bio šampion Evrope na brdskim stazama u klasi automobila preko 2.000 kubika, koju je osvojio i Borković.

Domaćini se uzdaju u Žarka Knega („kupra TCR“). Prijavljen je i ljubiteljima auto trka u Srbiji dobro poznati Poljak Jakub Višomirski, koji je prošle godine „hondu sivik tajp R“ vozio za ASK „Vesnić“ rejsing tim, a sad je učesnik sa sopstvenim timom „Honda Višomirski“.

Danas su na programu prvi slobodni treninzi, a u subotu će biti održane kvalifikacije od 10.30 do do 10.55. U nedelju je prva trka od 10.45, a druga startuje u 15.25 časova.

D. Vs.

MILENKOVIĆ U „TVINGO KUPU“

Srpsku koloniju automobilista na Grobniku uvećaće i Mihailo „Miksa“ Milenković.

On će učestvovati u ESET kupu monomarka automobila – „reno tvingo“, u kojem je prošle sezone debitovao sa promenljivim rezultatima.

CEZ TRKE SAMO REVIJALNO

Sevrolet kruz Kastro u Rijeci

Sevrolet kruz Kastro u Rijeci

Prema najavi rukovodećih ljudi FIA – Centralnoevropske zone (CEZ), koji je objavljen na njihovom oficijelnom veb portalu, zbog pandemije virusa korona, tek posle 1. avgusta će se trke bodovati.

Trke iz CEZ kalendara u Salcburgringu pre dve sedmice i na Grobniku ovog vikenda, vode se kao revijalne. Od srpskih automobilista očekuje se start Zorana Kastratovića za volanom „ševrolet kruza“. On će startovati u diviziji N1 sa GT automobila. Kastratović će se takmičiti u klasi automobila D4-TC +2.000 ccm.

Tagovi: , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *