MENI
Porsche Carrera Cup Italija Bekinac 43

Petak u Imoli dan za probe i podešavanja u...

Lazarević u Imoli protiv pehova i žestoke konkrencije

22. 06. 2019. Comments (0) Views: 611 Autosport, Kružne trke

Pehovi prate Lazarevića na Imoli

Treći vikend Porše Carera cupa Italije koji se održava na Imoli za našeg Jovana Lazarevića počev od slobodnih proba preko kvalifikacija sav je u znaku pehova. Petak su obeležili problemi sa pnumaticima i crevima, da bi se priča nastavila u subotu tokom treninga za startne pozicije.

– Na kvalifikacijama nismo imali mnogo sreće kao i prethodnog dana. Početak kvalifikacija je bio po delimično osušenoj stazi gde sam posle drugog kruga imao problem sa pucanjem prednjeg spojlera u krivini Variante Alta. Nakon toga upravljivost auta se promenila i morao sam da uđem u boks radi kontrole. Nije bilo moguće zameniti spojler brzo, tim je doneo odluku da nastavio tako. Problem se javio i u samom finišu kvalifikacija kada sam ušao u boks na zamenu guma, kako bih iskoristio maksimalne performanse auta u datom stanju i prošao dalje u Q2. Međutim prilikom zamene guma doslo je do pucanja glavne matice na zadnjem desnom točku i tu smo izgubili dragoceno vreme. Izašao sam na stazu opet, ali već u tom krugu su mahali kariranom zastavom – sumirao je Lazarević kvalifikacije.

Jovan Lazarevic Bekinac Imola

Jovan Lazarevic Bekinac Imola

Posle svih problema na stazi i u boksu na red su došle i sudije da stave tačku na uvodni deo trećeg vikenda u Imoli.

– Na Q1 imao sam 16. vreme od 23 učesnika gde mi je nakon završenih kvalifikacija direkcija trke obrisala najbrži krug zbog track limita, gde mislim da su napravili veliku grešku. Iz mog ugla to baš nije delovalo tako. Dobili smo penalizaciju zbog track limita. Startujemo sa 20. mesta. Start trke je u 17:10 časova, ljubitelji sporta brzina na četiri točka istu mogu pogledati na sajtu http://www.carreracupitalia.it/ita/ kao i na televizijskom programu Sport klub 5 – poručio je Jovan.

Tagovi: , , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *