MENI
2. Mionica reli 1

Za 3. Mionica reli stiglo 30 prijava

Rabrenoviću Mionica reli

18. 05. 2019. Comments (0) Views: 675 Autosport, Kružne trke

Bekinac na Mizanu u kvalifikacijama sa potrošenim gumama

Jovan Lazarević Bekinac nastavlja učešće u Porsche Carera cupu Italije sa starim ambicijama i novim izgledom, tačnije značajno manjom kilažom, što će svakako doprineti da bude konkurentiji na stazi, ali i izvan boksa. Treća i četvrta trka ovog vikenda voze se na stazi Mizano. Hronološki gledano, valja krenuti od slobodnih treninga, ali po pravilima koja umeju da zadaju dosta glavobolje, da određuju i tok kvalifikacionih treninga.

Jovan Lazarević u top izdanju

Jovan Lazarević u top izdanju

– Znali smo da na slobodnim probama nećemo blistati iz razloga što su pravila takva da se treninzi voze sa gumama koje su ostale od trke sa Monce, a jedan set je uništen u kontaktu sa Laurinijem, a drugi totalno potrošen od agresivne prve trke. Slobodne probe smo završili na 20- tom mestu od 25 učesnika. Jednostavno nije bilo guma. Kvalifikacije u subotu smo počeli sa ciljem da se uđe u q2 što smo i uspeli Jovan je završio na devetom mestu. Q2 je takođe završio deveti. Bila je crvena zastava u zadnjem krugu. Deveta startna pozicija u ovakvoj konkurenciji je skroz zadovoljavajuće – slovi Dejan Lazarević strateg i finansijer, a pre svega otac.

Kvalifikacije Porše carera cup

Kvalifikacije Porše carera cup

Kvalifikacije su odrađene, valja napraviti strategiju za dve trke, ali ni to nije tako jednostavno, jer organizatori ne prestaju sa neprijatnim iznenađenjima.

– Spremamo taktiku, a onda dolazi hladan tuš. Jovanu su brisana vremena i pomeren je da startuje iz zadnjeg reda sa 24 mesta, zbog kapica na točkovima i ventilima koji nisu bili homologovani. Zaista stvar koja nema nikakav uticaj na perfomanse auta. Tim je tražio novčanu kaznu, ali sudije su bile nemilosrdne. Dočekali smo start sa zadnje pozicije odakle se jedva vidi semafor. Odmah na startu je obišao četiri auta. Do sredine trke stigao do jedanaestog mesta gde je i ostao do kraja trke. Dalje se nije moglo jer je ostatak bio već dobro odmakao. A i počela je kiša pa je krug pre kraja direktor istakao crvenu zastavu i ostao je poredak. Sutra startujemo jedanaesti – sumirao je prvi dan Lazarević senior.

Start druge trke u nedelju zakazan je za 13.05 uz direktan prenos na SK6

Tagovi: , , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *