MENI

Moped Endurance Cup uživo na SK3

Na Huji neizvesno do samog kraja

10. 05. 2018. Comments (0) Views: 477 Endurance, Motociklizam

Prvi put na stazi – I šta sad?

Ipone Moped Endurance Cup okuplja veliki broj onih koji su se već susretali sa stazom, ali je i broj onih koji će u subotu prvi put izaći na stazu i odvesti svoju prvu trku takođe poprilično veliki. Zbog bezbednosti svih takmičara, odlučili smo da napišemo nekoliko saveta kojih je bitno pridržavati se.

U nastavku pročitajte šta je ono što svaki početnik mora da zna.

Nemojte menjati putanju. Menjanjem putanje u vožnji nećete sačuvati poziciju, izgubićete vreme, a namučićete brže takmičare koji žele da vas obiđu. Takmičar koji je brži i obilazi vas, vrlo dobro vidi vašu putanju i sam će pronaći put kojim će proći, vi ne morate ni na koji način pomoći. Kočenjem i pomeranjem u stranu kada primetite brži moped, samo ćete ugroziti svoju, ali i bezbednost drugih takmičara.

Nemojte voziti u kontra smeru. Vožnja u kontra smeru, bilo kog vozila, smatra se nebzbednom i sa sobom povlači diskvalifikaciju. Ovo se odnosi na vožnju bilo kog vozila – Safety Car, Hitna pomoć, mopedi učesnika, … U kontra smeru je zabranjeno čak i gurati moped.

Vozilo bezbednosti / Safety Car. U slučaju da dođe do incidenta zbog kog vozilo bezbednosti mora izaći na stazu, učesnici u trci dužni su da isto prate i kreću se propisanom brzinom. Dok je vozilo bezbednosti na stazi, obilaženje je strogo zabranjeno.

Hitna pomoć – Hitna pomoć na stazu izlazi praćena vozilom bezbednosti i ista pravila važe kao i za vozilo bezbednosti. 7

Izlazak iz boksa – Vodite računa kada izlazite iz boksa. Sudija na izlasku najbolje može sagledati situaciju i uputiti vas kada da se vratite na stazu.

Poštujte sudije – Sudije su tu kako bi sa strane pregledale situaciju i mogle da vam zastavama signaliziraju o situaciji na stazi.

Upoznajte se sa značenjem zastava. Značenje zastava pronaćićete u pravilniku.

U slučaju pada što pre uklonite moped sa staze, tako da ne ugrozite bezbednost drugih učesnika.

Preuzeto: MEC.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *