MENI

Radojković slavio u klasi mali N

Čolović slavio u generalnom plasmanu

2. 11. 2013. Comments (0) Views: 704 Autosport, FIA ETCC, Galerija, Kružne trke

Vesnić predstavio novu „igračku“ za ETCC

Posle osvojne titule šampiona na kružnim stazama u okviru Centralnoevropske zone u opel vektri STW, Milovan Vesnić je na Nacionalnoj vozačkoj Akademiji (NAVAK) predstavio novu „igračku“ BMW 320 sa kojom ima nameru da se naredne sezone takmiči u Evropskom kupu turističkih automobila (ETCC).

IMG_4958– Da nisam zbog finansija morao, nikada ne bih prodao staru dobru opel vektru, sa kojom sam toliko bio uspešan. Naročito ako se uzme u obzir da je to od jedna 14 OPC modela koliko je ih napravljeno. U komadu je ostalo još njih par primeraka, ali šta da se radi. Novu igračku pazario sam u Švajcarskoj, a sklopljena je u BMW sportskom odeljenju u Engleskoj i prosto nisam mogao da odolim. A, kada vam se takva prilika ukaže, jednostavno nema mesta za kalkulacije. Iskreno govoreći još je nismo stavili u pogon, a jedva čekam. Za tu prilku doći će ljudi iz Nemačke,a verujem da će NAVAK tom prilikom imati razumevanja, kao što je imao do sada, da na njihovom poligonu, odradimo prve kilometre – rekao je Vesnić.

IMG_4931O naredne sezone Srbije će imati dvojicu predstavnika u ETCC takmičenju, Dušana Borković koji je premijernu sezonu završio na trećem mestu u klasi S 2000 i Milovana Vesnića kao debitanta.

IMG_4916– Ako uzmemo u obzir činjenicu da su u ETCC takmičenju prvih pet takmičara izjednačeni, onda je treće mesto dušana Borkovića svakako veliki uspeh. Ja ću se truditi da debitantsku sezonu završim  na trećem mestu, da bih već 2015. godine jurišao na titulu. Nerealno je očekivatio u prvoj godini neki veći uspeh iz mnogo razloga, ali znam da ćemo moja ekpia i ja učiniti maksimum napora da ispunimo zacrtani cilj, i pored činjenice da nepoznajemo konkurenciju, ali i sve staze na kojima će se održavati takmičenja. Pored toga biće mi posebno drago što ćemo Borković i ja predstvaljati Srbiju i moći da se borimo za bodove u konkurenciji zemalja učesnica. Drugo verujem da ćemo jedan drugom pomagati, a na stazi ćemo biti konkurenti, isto kao i nekada na Beranovcu, Mišeluku i svim drugim domaćim stazama gde smo vozili – dodao je Vesnić.

Komentari su zatvoreni.