MENI

Auto spektakl na Kosmaju – 152 automobila u tri...

Brno 1

Duplim trijumfom u Brnu Borković obezbedio titulu TCR Istočna...

Brno_Duca_automobilBrno

5. 09. 2020. Comments (0) Views: 143 Autosport, Kružne trke

Peta pobeda Borkovića u TCR Istočna Evropa

Srpski automobilista Dušan Borković ostvario je još jednu blistavu pobedu u TCR Istočna Evropa i osvojio novih 25 bodova na prvoj trci na stazi Brno u Češkoj. U generalnom poretku naš as dominira, sa do sada osvojenih, maksimalnih 125 bodova.

Nakon odličnih kvalifikacija i osvojene pol pozicije u obe trke, Borković je sjajnim startom i odličnom vožnjom tokom cele trke čvrsto držao prvu poziciju i kroz cilj prošao sa gotovo osam sekundi prednosti u odnosu na drugoplasiranog Sandra Soubeka, koji je iza sebe ostavio Poljaka Jablonskog.

Naš vozač M1RA tima u saradnji sa NIS Petrol Racing Timom i danas je bio nezaustavljiv, sada je već izvesno, u osvajanju titule šampiona TCR Istočna Evropa.

“Zadvoljan sam vožnjom i mogu reći da je sve bio kako treba, osim što sam unutar automobila osetio problem sa dodatim kilogramima koje imam i ovog vikenda. Balast se najviše odrazio na gume koje su se nemilosrdno trošile jer staza u Brnu, za razliku od one u Slovačkoj, ima dosta promena pravaca i nema vremena da se gume malo ohlade. Najvažnije je da se ovaj problem nije odrazio na moju vožnju i nadam se da će tako biti i sutra. Iako je već sada izvesno da sam osvojio titulu šampiona, ja jedva čekam sutrašnju trku, kao i poslednji trkački vikend na Hungaroringu i nadam se da situacija sa koronavirusom, neće ništa promeniti.

Sutrašnju trku na stazi Brno u Češkoj naš as vozi u 14h. Trku možete pratiti uživo na Kreator TV Youtube kanalu.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *