MENI

WTCC, Salzburgring (SNIMAK PRVE TRKE)

WTCC, Salzburgring – Udes na startu druge trke (VIDEO)

25. 05. 2014. Comments (0) Views: 580 Autosport, FIA WTCC, Kružne trke

Humani i malerozni Borković bez plasmana u Austriji

Srpski automobilista nije završio prvu trku zbog problema s kočnicom, a u drugoj bio kolateralna šteta sudara

BANE0900

Dušan Borković pamtiće 10. rundu WTCC u Austriji po velikoj humanitarnoj akciji za pomoć ugroženom stanovništvu u Srbiji, ali će trke na stazi Salcburgring pokušati što pre da zaboravi.

Nakon što je animirao sve vozače Svetskog šampionata turing automobila da se uključe u humanitarnu akciju, dobio ogromnu podršku FIA WTCC i Eurosporta, Borković je imao ogromnu želju da i odličnim rezultatima doprinese da Srbija bude centralna tema.
Nažalost, vozač NIS PETROL BY CAMPOS RACING tima nije uspeo da završi nijednu od dve trke. Najpre je njegov Chevrolet Cruze #98 imao peh u prvoj trci da mu se otkači senzor kočnice zbog čega nije mogao da ide brzo, tačnije, vozio je pod kočnicom i na pravcu.

To je rezultovalo odlaskom u pit stop, gde je ustanovljen problem, da bi se posle toga vratio na stazu tek da bi proverio u kakvom je stanju auto i vratio se u boks nakon par krugova.

Velikim naporom, mehaničari su osposobili Chevrolet Cruze #98 za drugu trku. Već pre prve krivine došlo je do karambola kada je Ivan Miler u Sitroenu naleteo na dve Lade i onesposobio Hafa i Tompsona. Sudije su najpre oglasile žutu, a zatim i crvenu zastavu za prekid, međutim, baš u tim trenucima, Čilton je naleteo na nedužnog Borkovića i izbacio ga sa staze. To je bio ujedno i poslednji u nizu neverovatnih malera za srpskog automobilistu ovog vikenda.

Borkoviću, koji je ostao na 12. mestu u generalnom plasmanu s 15 bodova, za utehu ostaje da je humanitarna akcija u potpunosti uspela i da su svi vozači na svojim automobilima zalepili sajt floodrelief@gov.rs. Osim toga aktivno su uzeli učešće u apelovanju na pomoć, ali i sami pomogli ugroženima u katastrofalnim poplavama, koje su proteklih dana pogodile Srbiju i region.

Naredni trkački vikend u okviru WTCC sezone biće vožen u Moskvi, 7. i 8. juna.

Komentari su zatvoreni.