MENI

ABS SHOW 286 – Velika nagrada Kragujevca (SNIMAK)

Vesnić predstavio novu „igračku“ za ETCC

2. 11. 2013. Comments (0) Views: 458 Autosport, Brdske trke

Radojković slavio u klasi mali N

Prvi od dva takmičarska dana finala Sporstkoga auto karting saveza Srbije na brdskim stazama, koji se održava u Lukovskoj banji, protekao je ekspresno i uspešno. Brzo je bilo iz prostog razloga jer su u Lukovo došli samo oni koju su morali zbog bodova, odnosno stimulativne aktivnosti Saveza, da takmičari sa kruga voze minimum jedno brdo.

Aleksa

Najmlađi učesnik ove godine na brdskim i kružnim stazama, četrnaestogodišnji Aleksa Radojković bio je najbrži u klasi mali N i na najbolji način pokazao, zašto je zavredeo poverenje čelnih ljudi Saveza da mu izdaju takmičarsku licencu.

– I pored činjenice da nas nema više od 20 takmičara u svim klasama, nikome od nas nije nedostajala motivacija da vozi kao da nas je pet puta više. Jugo je odlično funkcionisao, uslovi na stazi bili su zadovoljavajući, tako da sam mogao da pružim maksimum i pobedim u klasi mali N. Verujem da ću ponoviti uspeh i drugog dana, i zahvaljujući maksimalnom broju bodova osvojiti vicešampionsku titulu na brdu u premijernoj sezoni – rekao je Aleksa Radojković.

U generalnom plasmanu slavio je Predrag Lambaša u jugu Hibrid i tako ponovio uspeh od prošle godine. Drugo mesto osvojio je Dejan Čolović u sitroen ksari, a treći je Miloš Brkić u renou klio. Idealni vremenski uslovi pogodovali su takmičarima, ali i publici koja je i pored malog broja automobila, zaposela stazu u pristojnom broju i svojski navijala za sve takmičare, bez obzira na klasu, odnosno automobil, sa uverenjem da će i nedeljni program biti brz, efikasan i zanimljiv za gledanje.

NEZVANIČNI REZULTATI

Generalni plasman: 1. P. Lambaša, 2. D. Čolović, 3. M. Brkić
Klasa 1: 1. A. Radojković, 2. S. Janković, 3. Đ. Ristić
Klasa 2: 1. P. Lambaša, 2. U. Brkić, 3. V. Davidovski
Klasa 4: 1. M. Narodović, 2. R. Vojnović, 3. D. Arsić
Klasa 5. 1. Ž. Milić
Klasa 7. 1. D. Čolović, 2. M. Brkić, 3. G. Bogdanović

Komentari su zatvoreni.