MENI

Aleksandar Tošić bio u Mađarskoj

Borković će nastupiti u iznajmljenom Leonu u Austriji

Borković vozi Salzburgring sa rentiranim autom

Danko Bakrač, Paja Komnenović i Bato Banićević

8. 05. 2013. Comments (0) Views: 3297 Autosport, Brdske trke, Region

Kotorani idu po bodove na Vodno

U vikendu pred nama čuvena brdska staza Vodno iznad Skoplja u Makedoniji biće domaćin majstorima volana u disciplini auto trke na brdskim stazama za Centralno evropsku zonu (CEZ). Tim povodom veliki broj takmičara iz Crne Gore uveliko vrši pripreme kako bi otputovali na prvo takmičenje u sezoni koje će se bodovati na nacionalno prvenstvo.

Danko Bakrač, Paja Komnenović i Bato Banićević– Koliko mi je poznato u Makedoniju putuj više od 20 vozača iz Crne Gore na prvo takmičenje sezone na brdskim stazama koje će se bodovati za naše prvenstvo. Dva šlepera za prevoz takmičarskih automobila već su popunjena, a ostali takmičari će u vlastitom aranžmanu da putuju do Skoplja na stazu koju ja posebno volim, tačnije rečeno na kojoj sam trijumfovao mnogo puta – rekao je Bato Banićević trofejni automobilista iz Risna, grda u Boki Kotorskoj.

AMK Blažo Smiljanić iz Kotora i ovoga puta imaće veliki broj predstavnika na trci koja se boduje za Centralno evropsku zonu (CEZ) i nacionalne šampionate zemalja u okruženju. Zbog sticaja okolnosti Gorski car, kako popularno zovu Banićevića, ovoga puta neće biti u ulozi takmičara, ali svakako putuje u svojstvu stručnog konsultanta i naravno posmatrača.

– Loša finansijska situacija koja je više nego dobro poznata svima, jedini je razloga zašto neću voziti na Vodnu. Svi koji me poznaju, znaju da posle svih pobeda koje sam ostvario u Makedoniji ne želim da idem nespreman. Kada mi auto nije potpuno spreman, jednostavno nemam nameru da se takmičim, ali će zato klub Blažo Smiljanić iz Kotora imati vrsne predstavnike u okviru reprezentacije Crne Gore u Makedoniji. Počev od Nenada Banićevića u hibridu, preko braće Bulatovića, gde Ivan vozi pežo u lasi do 1300 kubika, a Dejo do 2000 SP. Zatim tu su još Nikola Nikolić u hobi klasi, Dado Nikolić u hondi integri grupe N do dva litara, Dragan Mazarak u hondi sivik, Jole Aćimić u formuli 3000 i Miško Bilafer u klasi do 1000 kubika. Verujem da ćemo se iz Makedonije vratiti sa velikim brojem bodova, kako bi što kvalitetnije startovali na početku prvenstva Crne Gore na brdskim stazama – zaključio je Banićević senior.

Komentari su zatvoreni.