MENI

Dušan Borkovic sa NBA velikanima Bobijem Marjanovićem i Timom...

BORKOVIĆ OKUPIO TIM PRED POČETAK DEBITANTSKE TCR SEZONE

26. 01. 2016. Comments (0) Views: 986 Autosport, Kružne trke

Miroslav Rastović napušta Lein Racing

Kao što kaže izreka „svemu dobrome dođe kraj“, tako je tim menadžer Miroslav Rastović odlučio završiti poglavlje u timu Lein Racing. Imali smo priliku svjedočiti sjajnoj suradnji koju su imali, koja je rađala sve veći uspjeh u toku djelovanja.

Rastovic

Zaslugom tim menadžera Rastovića i timu ljudi koje je uputio u posao motorsporta, Seat Sport je neočekivano dobio nove dijelove i nadogradnje za budućnost. Mnogo veći timovi sa deset puta većim budžetima počeli su obraćati pozornost i snimati kako sve to funkcionira u timu koji je iz ničega postao jedan ozbiljni i cijenjeni trkački tim na nivou Evrope…

Imamo tu čast da vam donesemo ekskluzivnu priču u kratkim crtama od čovjeka koji je visoko cijenjen u evropskim a i svjetskim trkačkim krugovima, Miroslav Rastovic:

„Nažalost došao je taj trenutak da se oprostim od Lein Racinga. Od završetka prošle sezone konstantno dobivam upite o suradnji od raznih timova i vozača iz raznih natjecanja. Do nedavno sam svima zahvaljivao na upitima i ukazanom povjerenju jer sam imao dogovor s vodstvom Lein racinga o nastavku suradnje, već smo pregovarali o idućoj sezoni i definirali nove unutar timske zadatke.

Iskreno, s obzirom na rezultate Lein racinga u prošloj sezoni činilo mi se malo nestvarno da dobivam toliko upita, ali do sad su mi svi komplimentirali na poslu koji je napravljen da bi ovaj tim uopće funkcionirao na takvoj razini kao što su ETCC i Eurocup. Naravno, to je prvenstveno pohvala za sve ljude koji su zajedno sa mnom radili na ovome zahtjevnom projektu. Sad kad pogledam to iz neke druge perspektive napravili smo stvarno veliku stvar za regionalni autosport, i to bez ikakve potpore države ili neke jače kompanije.

Kad se sjetim što nam se sve događalo vezano za Seate, pa stvarno nema ni jednog detalja za kojim bih žalio, nema veze na negativno, to nas je itekako naučilo. Otkazivanje mjenjača na Dejovom autu na drugoj trci sezone, a borimo se za prve bodove, pa recimo debi u ETCC, držimo prve dvije pozicije nekoliko krugova, a i utrka u Brnu gdje smo na kvalifikacijama sa Dejom Bulatovićem bili ispred Petra Fulina na njegovoj domaćoj stazi, samim tim utjecali na rasplet prvenstva koje je na kraju otišlo u najbolje moguće ruke…

Leinracingteam

Toliko je još neispričanih priča iza kulisa da bih stvarno mogao pričati danima o tome… To ćemo pričati nekom drugom prilikom.
Neke stvari smo mogli puno bolje, ali neiskustvo vozača ili tima jednostavno je presudilo u određenim trenucima. Međutim, stvarno smo puno naučili, čak mogu reći da smo na kraju sezone rutinski odrađivali poslove koji su nam se činili kolosalni na početku sezone, a usput uz sve pehove i nedaće smo uspjeli sa Seat Sportom razvijati nove nadogradnje, dijelove, način uporabe, procese, ma sve i najmanju sitnicu u softveru. Zamislite to, od svih timova mi da razvijamo neke nove dijelove za trkaći automobil…

Ne želim ni umanjiti ogroman uspjeh u osvajanju trofeja u FIA CEZ kojeg su ostvarili Uroš Brkić i Mladen Lalušić pod vodstvom našeg „slovenskog“ djela tima zaduženog za Renault Clio. Istina je da se pregovaralo o fuziji Lein Racinga i Eko Racing Team Vesnić. Mišljenja sam da je to logičan korak s obzirom na fantastičnu suradnju s Mikicom i njegovim timom, to bi po meni bio jedan odličan projekt koji bi imao u Mikici odličnog vođu. Stvarno ga cijenim i jedna od stvari koju ću teško prežaliti je da nećemo surađivati ukoliko dođe do spajanja timova. Tome sam se stvarno veselio jer ga stvarno poštujem kao prijatelja i odličnog poznavatelja kompletnog posla u autosportu.

Trenutno ne želim pričati gdje ću nastaviti karijeru. Opcije postoje, mogu se samo zahvaliti nekim velikim ljudima koji su zainteresirani pružiti mi priliku, sad bih htio opravdati povjerenje, a i pravilno izabrati put u kojem imam najviše prostora za osobni napredak. Imam ambiciju sudjelovati u FIA WEC na 24h Le Mansa, to mi je velika želja, birati ću da budem što bliže tome. Još jednom zahvalio bih vodstvu Lein Racinga, naravno Mladenu, svim ljudima uključenim u organizaciju, a najviše mojoj ekipi: Željko Posavec, Časlav Nikčević, Slaviša Simić, Ivan Ivanović, dečkima iz LEMA Racinga koji su nam pomgali cijelu godinu i donjeli trofeje u CEZu: Mirku, Klemenu, Kristijanu i Gašperu.

Veliko hvala svima koji su nas pratili ove godine, našem najvećem fanu gospodinu Draganu Maslovaru koji nas je pratio i živio s nama sve pehove i pokušaje uspjeha. Hvala i braći Bulatović. Dejo je zaslužio trofej, a zašto ga kompletna Crna Gora ignorira, meni je kompletno nejasno. Osim par zaljubljenika u auto sport, čovjek je totalno ignoriran od javnosti, a da mu se pruži neka minorna potpora, vjerujem da bi zasluženo Bato morao predati titulu najvećega u povijesti Crne Gore.“ – izjavio je Rastović.

Brzkrug.com

Komentari su zatvoreni.