MENI

Borković testirao kruza u Marakešu

Dušan ispisuje nove stranice domaćeg automobilizma na svetskoj sceni

12. 04. 2014. Comments (0) Views: 596 Autosport, FIA WTCC, Kružne trke

Lopezu prvo Borkoviću peto mesto na treningu

Dušan Borković briljirao je u kvalifikacijama za prvu ovosezonsku trku u VTCC. Borković je u svom debitantnskom nastupu na stazi Mulaj el Hasan u Maroku kroz sve tri deonice kvalifikacija vozio sve sigurnije, ali ga je prerani izlazak na stazu u finišu kvalifikacija onemogućio da popravi plasman. Tako će na obe trke u nedelju startovati sa pete pozicije, što mu je automatski donelo i prvi bod u šampionatu.

7

– Nisam mogao da poželim bolji početak sezone. Nadam se da će mi dobri rezultati u kvalifikacijama dati još veći podstrek za nedeljne trke. Uprkos nekim nedostacima koje ispravljamo u hodu, prezadovoljan sam svojim ševrolet kruzom 98 automobilom i svojom vožnjom – rekao je Borković posle subotnjih kvalifikacija u Marakešu.

Prema očekivanjima, u kvalifikacijama su dominirali vozači Sitroena, pa će sa prvog mesta startovati Hose Marija Lopes (Argentina), ispred aktuelnog svetskog šampiona Ivana Milera (Francuska) i devetostrukog svetskog prvaka u VRC Sebastijana Leba. Četvrto mesto u kvalifikacijama pripalo je Tomu Čiltonu.

Trke su na programu u nedelju od 17.00 i 18.00 uz direktna prenos na Eurosportu, koji je i organizator trka.

Komentari su zatvoreni.