MENI
Danko Bakrač, Paja Komnenović i Bato Banićević

Kotorani idu po bodove na Vodno

Milovan Vesnic prvi na treninzima u Austriji.

Milovan Vesnić prvi na treninzima u Austriji

Borković će nastupiti u iznajmljenom Leonu u Austriji

8. 05. 2013. Comments (0) Views: 1630 Autosport, FIA ETCC, Kružne trke

Borković vozi Salzburgring sa rentiranim autom

Srpski automobilsta Dušan Borković će 16. maja u Salcburgu nastaviti takmičenje u ETCC (Evropskom kupu turing automobila) uprkos činjenici da je njegov automobil pretrpeo ogromna oštećenja na prethodnoj trci i da popravka neće biti gotova do naredne trke. Rešenje je nađeno u iznajmljivanju drugog automobila, koji će Duca voziti dok njegov SEAT LEON ne bude doveden u dobro stanje.

Borković će nastupiti u iznajmljenom Leonu u AustrijiNa trci u Slovačkoj 28. aprila krivicom Mađarskog vozača Ferenca Fiče došlo je do udesa u kome je učestvovalo šest vozila od kojih je automobil našeg šampiona pretrpeo najveća oštećenja. Odmah nakon trke automobil je transportovan u Španiju gde su stručnjaci SEAT SPORTA konstatovali totalnu štetu i počeli popravku. Trenutno popravljaju karoseriju i tek kada se taj deo posla završi krenuće se sa drugim još složenijim i skupljim radovima. U svakom slučaju popravka neće biti gotova do trećeg ETCC takmičarskog vikenda koji će od 16. do 19. maja biti održan u Austriji (Salcburg).  Borković i članovi NIS Petrol Racing Team-a doneli su odluku da Dušan nastavi takmičenje i da se iznajmi automobil koji će voziti u Salcburgu. Ovakva odluka sa sobom nosi nove velike troškove, ali predstavlja bezbednije rešenje problema i omogućuje da Borković, na radost velikog broja navijača širom Evrope vozi u Austriji.

Bez sumnje Borkoviću je sada neophodna velika podrška sa svih strana, kako bi jedini srpski predstavnik u evropskom automobilskom takmičenju najvišeg ranga pod patronatom FIA (Međunarodne automobilske federacije) nastavio sezonu.

Borkovićev Leon u radionici u Španiji

Komentari su zatvoreni.