MENI

Pokos pokosio konkurenciju

Ćopić kažnjen sa 20 sekundi

24. 06. 2012. Comments (0) Views: 668 Autosport, Kružne trke

Vesnić bez premca na Grobniku

Drugu kružnu trku Regionalnog kupa „Bezbednost na putevima“ koja je vožena na auto motodromu Grobnik kod Rijeke u Hrvatskoj u potpunosti je pripala Mikici Vesnić u opel vektri STV, aktuelnom šampionu u najjačoj klasi. Tokom svih 12 krugova, počev od starta do cilja, Vesnić je bio bez premca i zasluženo slavio. Zoran Kastratović je osvojio drugo mesto, dok je Pavle Komnenović završio kao treći, uprkos problemu na startu. Miodrag Đelmaš završio je kao četvrti, ne želeći previše da forsira zbog problema sa zadnjim levim amortizerom.

 RUTINSKI SA POLA SNAGE Mikica Vesnić (Foto: P. Janković)

RUTINSKI SA POLA SNAGE
Mikica Vesnić (Foto: P. Janković)

– Svaka pobeda je bitna, jer donosi vredne bodove koji su mi potrebni kako bih odbranio titulu šampiona u Regionalnom kupu, ali mi u isto vreme nije toliko drago, što u klasi E 1 mi iz Srbije nismo imali nikog za protivnike iz Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Verujem da će konkurencija pojaviti kod nas U beogradu, kako bi smo odmerili sneg i videli tačno, gde se ko nalazi u ovom trenutku – rekao je Mikica Vesnić.

Najviše uzbuđenja u diviziji viđeno je u klasi SP(Sport prodakšn) gde je slavio Mirko Milovanović, ispred Dragana Stojkovića i Žarka Terzića. Milovanović je stekao lepu prednost još na startu i lagano je održavao tokom trke. Stojković je tako reći u samo finišu uspeo da prestigne Terzića, ali mu mej nedostojalo još dva kruga da proba da napadne i Milovanovića. Darko Božilović i pored toga što je imao najbolje vreme u krugu nije mogao dalje od četvrtog mesta jer ga je izdala prednja leva nova guma. Aleksandar Tošić je morao pre vremena u boks, jer nije imao dovod goriva, zahvaljujući mehaničarima, koji nisu lepo spojili crevo.

U Hibridu prvo mesto osvojio je Viktor Davidovski, a drugo milorad Simunović, dok je Miloš Spasojević trku završio pre vremena u devetom krugu.

Komentari su zatvoreni.