MENI

Milovanović najavljuje povratak kružnim stazama

Rabrenović zamenio reno za škodu

12. 02. 2014. Comments (0) Views: 930 Autosport, Kružne trke

Povratak Mišeluka posle pet sezona pauze

Dobre vesti za ljubitelje domaćeg auto sporta stižu uz Novog Sada. Uz velike napore lokalnih zaljubljenika, gradski oci doneli su odluku da 24 i 25. maja ASK Petromaks iz Novog Sada može da organizuje takmičenje, koje će se bodovati za oba Saveza, ako se u međuvremenu svi ne stope u jedan.

IMG_2554_cra

Ulična staza Mišeluk na obodu srpske Atine poslednji put bila je u funkciji 2008. godine i to na početku i na kraju sezone. Posle toga usledila je pauza duga pet godina.

– Zahvaljujući ogromnim naporima velikog broja što aktivnih takmičara, što sportskih funkcionera, ali i zaljubljenika u auto sport, uspeli smo da dobijem termin za održavanje auto trke na Mišeluku. Naravno, sve je zavisilo od odluke čelnih ljudi Novog Sada, kojima se ovim putem zahvaljujemo na razumevanje i podršci, tako da sa velikim ponosom mogu da obelodanim da se 24 i 25. maja Mišeluk vraća u kalendar takmičenja na kružnim stazama – rekao je Đorđe Dizdar.

Pored takmičarskog dela, organizatori su se pobrinuli i za prateće manifestacije.

– Pored duple trke, što podrazumeva dva odvojena takmičenja jedno u subotu, a drugo u nedelju, koje će se bodovati za oba Saveza, svi gledaoci imaće prilike da vide još nekoliko pratećih sadržaja. Pored izložbe sportskih automobila, motora i kartinga koja je predviđena za petak, akcenta ćemo staviti na promociju bezbednosti u saobraćaju, kako bi smo pre svega skrenuli pažnju najmlađim učesnicima počev od pešaka, preko biciklista, motociklista do automobilista – dodao je Dizdar.

Komentari su zatvoreni.