MENI
Dragoslav Perišić

Maestralni Dragoslav Perišić

U ŽESTOKOJ KONKURENCIJI Vukašin Bajić

Vukašin među Vukovima

DIREKTOR TAKMIČENJA Božidar Mihajlović

19. 09. 2012. Comments (0) Views: 612 Brzinski, Motociklizam

Novi elaborati o bezbednosti

Moto savez Srbije organizator je finalne trke Istočnoevropskog šampionata u brzinskom motociklizmu, koja će biti održana u vikendu pred nama na pisti vojnog aerodroma u Batajnici. Kako bi bili ispred svake eventualne situacije čelni ljudi Saveza samoinicijativno su krenuli da rade na nivou bezbednosti svih učesnika, jer nemili događaj sa brdske trke na tari još je svež u glavam svih koji vole sport brzina.

DIREKTOR TAKMIČENJA Božidar Mihajlović Božidar Mihajlović kao direktor takmičenja nalazi se na čelu sedmočlana ekipe, koja se svojski potrudili da stvari dovede do savršenstva, nekoliko dana uoči samog takmičenja.

– Popadali smo sa nogu dok nismo uradili elaborat o bezbednosti po modifikovanom postupku. Valjalo je uraditi posebne elaborate koji se tiču publike, takmičara i asistencije u koju spadaju ekipe hitne medicinske pomoći i vatrogasci. Stav je da na 1000 gledalaca dolazi 10 momaka iz obezbeđenja. Zbog toga smo angažovali firmu TTT(Tim za taktički trening) sa licencom najviše nivoa kada je u pitanju fizičko tehničko obezbeđenje. Počev od kapije na ulasku na aerodroma pa do ame piste sve će biti pokriveno ljudima iz obezbeđenja – rekao je Božidar Mihajlović.

Moto savez Srbije ove godine ima velike šanse da u konkurenciji zemalja osvoji šampionsku titulu koja je poslednjih deceniju i po u rukama istočnih suseda Bugara. Ali, da bi pobeda bila slađa, pošlo od perfektne organizacije.

– Mi jednostavno nismo čekali da od nas bilo šta traže i zahtevaju već smo sami krenuli u akciju, počevši od Ministarstva za sport preko Policije. Postupni i temeljno radila je naša sedmočlana ekipa, gde bih posebno naglasio članovi Moto saveza Vojvodine koji su nam pružili nesebičnu pomoć i podršku da istrajemo u namerama. Sada slobodno mogu reći da je sve spremno za start finalnog takmičenja u brzinskom motociklizmu za Istočnoevropski šampionat – sumira popularni Boks.

Prvi čovek aerodroma general Predrag Bandić sa svojom ekipom, takođe je omogućio ljudima iz MSS da što bolje pripremu terena, imajući vidu iskustvo sa nedavno završenog avio mitinga.

– Veliku pomoći zahvalnost dugujemo komandantu aerodroma generalu Predragu Bandiću i kapetanu Branislavu Kraljiku, koji su pomogli da do detalja razradimo plan kretanje publike tokom subote i nedelje. Iskustvo sa avio mitinga i tačna šema, koja je razrađena su nam u mnogome olakšale posao.

Komentari su zatvoreni.