MENI
DIREKTOR TAKMIČENJA Božidar Mihajlović

Novi elaborati o bezbednosti

Milovanoviću prvo vreme na treningu

U ŽESTOKOJ KONKURENCIJI Vukašin Bajić

19. 09. 2012. Comments (0) Views: 635 Brzinski, Motociklizam

Vukašin među Vukovima

Najjača klasa u moto šampionatu Srbije ( superstock 1000 ) pored starih vukova Miloša Milovanovića, Kuleta Perišića, Željka Staničića i ostalih pojačana je ove sezone mladim novosađaninom Vukašinom Bajićem. Na prethodno održanoj trci na autodromu Zalužani Vukašin je skrenuo pažnju na sebe popevši se na pobedničko postolje već na petoj trci u ovoj klasi.

 U ŽESTOKOJ KONKURENCIJI Vukašin Bajić Kontaktirali smo Vukašina da nas malo bolje upozna sa svojom dosadašnjom karijerom i postignutim uspesima?

Ljubav prema auto moto sportu počela je 2001. kada sam počeo da vozim karting trke, koje sam vozio do 2005. U tom periodu sam postigao tri šampionske i jednu vicešampionsku titulu. Karijeru sam nastavio 2008 godine kada sam počeo da vozim supermoto šampionat Hrvatske u klasi S1. U ovom šampionatu sam osvojio jednu vicešampionsku titulu i izvojevao sam dve pobede za Alpe-Adria šampionat. Krajem sezone 2010. u poslednoj trci šampionata Srbije na kružnim trkama u motociklizmu debitovao sam i postigao treće mesto u klasi 600 hepening. 2011 godine sam prešao u klasu 600 super stock gde sam zbog tehničkih problema uspeo samo da završim peti u generalnom poretku.

Za sezonu 2012 nabavio sam motocikl BMW s 1000rr za klasu superstock 1000 jer zbog stila vožnje i fizičkih predispozicija nisam mogao sve svoje kvalitete da prikažem u slabijim klasama. Motocikl BMW je najnovija generacija trkačkih motora koji se na svetskim šampionatima, ali i kod nas tretira kao aktuelno najnapredniji motor u svojoj generaciji. Motor sam dodatno pripremio ugradnjom trkačkog ogibljenja, poboljšane elektronike i izduvnog sistema koji dolazi iz svetski poznatog tima Feel racing.

Kakvi su vaši utisci nakon izvezene više od polovine sezone i koja su očekivanja za budućnost.

Sam početak sezone je protekao malo teže, zbog kasne nabavke motora, i nedostatka finansija za pripreme. Stvaranjem boljih uslova, došli su i rezulati koji se najbolje vide po vremenima koje sam postizao iz trke u trku. U Banja Luci sam uspeo da se popnem na podijum, a veliki motiv za mene je i što sam uspeo da vodim prvi deo trke. Do kraja sezone ostala je trka na Batajničkom aerodromu koja se vozi i za Istočno-Evropski šampionat gde će nastupiti priznata imena iz Evropskog šampionata. Uz malo sreće moguće je da šampionat završim kao trećeplasirani što je više nego odličan uspeh za debitantsku sezonu. Moram da napomenem da svega ovoga ne bi bilo da nemam podršku glavnog sponzora Vitalon-Group. Ove sezone pomogli su mi i Carnex, MK Group i Lazin salaš.

Ambicije za sledeću sezonu su mi da debitujem i na internacionalnoj sceni kako bih nastala mogućnost da se jednog dana nađem na nekom od svetskih šampionata što mi je najveća želja, ali je uslovljena pribavljanjem većih finansijskih sredstava. Napomenuo bih da sve o mojim nastupima možete pratiti na www.vukasinbajic.com

 LJUBITELJ BRZINE NA DVA I ČETIRI TOČKA

Komentari su zatvoreni.