MENI
Jovan Lazarević Monca april 2019 a Porše karera kup

Problemi sa automobilom obeležili vikend u Valelungi

Press Stari dvor M. Brkić, Ž. Milosavljević, N. Rijačić, S. Lazarac i D. Petrović

Dupli spektakl auto sporta na Kosmaju

18. 09. 2019. Comments (0) Views: 603 Autosport, Kružne trke

Gagiju Filipoviću još jedna Zlatna kaciga

Kada je onomad kao dečarac osvojio Zlatnu kacigu za više nego dominatne vožnje u karting šampionatu Srbije, svi su govorili da je Dragan Gagi Filipović iz Zemuna dečko koji obećava. Po stečenoj diplomi u osnovnoj školi sportske vožnje poznatijoj kao karting, Gagi 2012. godine prelazi u auto sport. Unazad tri sezone na kružnim stazama u dve klase Filipović je osvajanjem tri uzastopne titule šampiona stekao uslov za još jednu Zlatnu kacigu i opravdao poverenje kluba i porodice. Sa dve Zlatne kacige, od dečka koji obećava, Gagi je momčina pred kojim je ozbiljna karijera automobiliste u mnogo jačim i zahtevnijim automobilima.

– Trud i rad su se isplatili, a ujedno sam opravdao poverenje velikog broja ljudi koji su tokom ove, ali i prethodne dve sezone bili uz mene na putu do Zlatne kacige. Lov na još jednu kacigu počeo je 2017. godine kada sam seo u pežo 106 1400 N za XM rejsing tim. Iz ove perspektive sve je lako, ali znam da sam za osvajanje titule morao prilično da se pomučim, utoliko mi je draža. Ništa manje napora morao sam da uložim i prošle godine, kada sam praktično branio titulu u klasi i grabio ka novoj u nameri da steknem uslov za Zlatnu kacigu – sumira utiske Filipović.

U sezoni koja je praktično za nama što se tiče šampionata Srbije na kružnim stazama Filipović je promenio klasu, automobil i klub, ali je ponovio rezultat, tačnije osvojio treću vezanu titulu šampiona.

Dragan Gagi Filipović Ušće 2019 pobednički podijum

Dragan Gagi Filipović Ušće 2019 pobednički podijum

– Da kažem aktuelna sezona je priča za sebe. Promenio sam auto, tačnije klasu, odnosno klub. Vozio sma sitroen sakso u klasi 1600 SL za AKSK Crvena Zvezda u vrlo jakoj konkurenciji. Na prvoj trci u Novom Sadu sam morao da odustanem, ali nisma gubio nadu. Beranovac smo odradili na visini zadatka i titula je „pala“ praktično na domaćem terenu na Ušću. Uz dosta sreće jer mi je bila i te kako potrebna, ja sam završio kao prvi, a konkurent je odustao još praktično u prvom krugu, tako da sam trku rutinski priveo kraju – jasan je Filipović.

Sa dve Zlatne kacige (drugu će dobiti krajem sezone na svečanom proglašenju) i obiljem pehara Gagi Filipović je više nego spreman i zreo za nove domete. U suvozemnom tehničkom sportu kakav je automobilizam želja i spremnost su neophodni, ali nisu dovoljni, potreban je novac. Drugim rečima sponzori obratite pažnju na super brzog momka iz Zemuna.

Dragan Gagi Filipović Ušće 2019

Dragan Gagi Filipović Ušće 2019

KROĆENJA SAKSA NA KOMERCIJALNIM GUMAMA

Nova klasa iziskivala je i određeno privikavanje kako na automobil, tako i na uslove koji vladaju u 1600 SL.

– Zahavljujući Vuku Radenković iz čije garaže je izašo sitroen saxo uspeo sam da kompenzujem korišćenja komercijalnih guma, jer tako nalaže Pravilnik, zahvaljući odlično podešenom autu, tačnije vešanju – dodao je Gagi.

Tagovi: , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *