MENI

Rus i Čeh održali javni čas kros vožnje u...

MEC se seli u Kulu kod Vrbasa

26. 06. 2018. Comments (0) Views: 276 Motociklizam, Motokros

Sagmajster u starom sjaju

Dakar legenda, višestruki šampion Srbije u moto krosu, gorostas sa severa Bačke Gabor Sagmajster minulog vikenda na trci za Balkanski šampionat u Globarima, zasiijao je u starom sjaju. U trci divizije MX koju su sačinjavale klase MX 3, MX B i MX S, bio je najbrži domaći predstavnik tokom subotnjeg dana, osvojivši 12. mesto od ukupno 37 takmičara.

Dragiša Stanković i Gabor Sagmajster BMU Globare

– Volim da pružim dobru partiju na velikim takmičenjima, poput trke za Balkanski šampionat u Globarima. Verujem da takav osećaj dolazi i razvija se vremenom, zahvaljujući pre svega konstantim učestvovanjem na trkma koje se visoko kotiraju. Na subotnjoj trci bio sam najbrži od svih domaćih predstavnika u konkurenciji od 37 takmičara. Nije mala stvar startovati sa tolikim brojem kolega od kojih svako sasvim sigurno želi da bude prvi. Pobedio sam u klasi MX 3, ostavši u istom krugu sa vodećim u diviziji. U nedelju sam vozio u drugačijem ritmu i završio na 16. mestu, što mi je u zbiru bilo dovoljno da opet budem najbolji od domaćih takmičara koji se boduju kako za Balknski tako i za Otvoreni šampionat Srbije – jasan je Gabor Sagmajster.

Sagmajster kod GTC racing tima u srdačnoj poseti

Svestan činjenice da će se mnogi kao po običaju nervirati posle vikenda u Globarima, gde je blistao u starom sjaju, Gabor ne haje, već uveliko razmišlja o sledećoj moto kros trci i o punudama za Dakar 2019.

Plasman BMU MX

Plasman MSS MX3

Tagovi: , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *