MENI
MUDRO DO POBEDE Miloš Mirković

Pantović diskvalifikovan Mirković slavio

TRKANJE U ZATVORENOM PROSTORU Duel na stazi

Žestoko gostovanje u Areni

START Žestoko od prvog metra

20. 05. 2012. Comments (0) Views: 381 Karting

Pobeda tima Jovanović-Ćalić

Revijalna Endurance trka, vožena u subotu 19.maja 2012. godine, po sunčanom vremenu i prijatnom temperaturom na stazi Ada Huja pored Dunava, donela je veoma zanimljive borbe. Takmičenje je obilovalo fer i korektim potezima svih učesnika, što i nije neko inenađenje, obzirom da se radi o veoma iskusnim vozačima na rental kartinzima. Bilo je pravo uživanje posmatrati vožnje takmičara koji u svakom trenutku imaju potpunu kontrolu nad malim zujalicama uz veoma izražen respekt prema protivnicima na stazi.

 START Žestoko od prvog metra Pola sata takmičenja bez guranja, zatvaranja, kontakta, ukratko bez ikakvog incidenta bar u najavi. A za sve to vreme pregršt duela na stazi sa neivesnom završnicom. No, krenimo redom.

Bilo je prijavljeno šest timova, a takmičenje se sastojalo iz 2 sesije sa po 15 minuta vožnje i obaveznom bar jednom izmenom timskog kolege u boksu, sa poznatim endurance startom, odnosno na znak za početak utrčavanje u karting i što je moguće brži start. Najzanimljiviji tim su sačinjavali dva organizatora naših najboljih amaterskih takmičenja u vožnji rental kartinga(SOR i KAL) Đorđe Simić i Nebojša Prokić.

U prvoj trci je vožen 21 krug a najbolje vreme je postigao tim Zoki-Dragan u vremenu od 15:59:40, na drugom mestu je završio tim Nexy-Đorđe u vremenu od 16:01:16, dok je kao treći kroz cilj prošao tim Miša-Nikolai sa vremenom 16:16:28. Dalji redosled je bio: četrti Simić-Perke, peti Ivo, a šesti tim Vid-Miloš. Sve u svemu relativno mali zaostaci su garantovali nova uzbuđenja u nastavku. Druga sesija je vožena „branik na braniku“. Divno za posmatrače i prave ljubitelje karting takmičenja. Svi su se trudili da postignu što je bolje vreme. Voženo je 20 krugova a rezultat je sledeći: Nexy-Đorđe 15:16:53, Dragan-Zoki 15:17:91, Miša-Nikolai 15:32:55, zatim Simić-Perke, Ivo i tim Vid-Miloš.

Odmah je bilo jasno da favorizovani tim organizatora i pored pobede u drugoj sesiji nije nadoknadio zaostatak iz prve sesije, smanjivši ga samo za nešto više od 1 sekunde. Pobednici već proslavljaju uspeh. A pobednici revijalne endurance trke 2012 su Dragan Jovanović i Zoran Ćalić. Na drugom mestu na pobedničkom postolju našli su se Nebojša Prokić i Đorđe Simić, a na trećem Miloš Mirković i Nikolai Stushnov. Sve u svemu, još jedan dan za nezaborav koji su nam priredili današnji učesnici.

Komentari su zatvoreni.