MENI
Twingo cup mixa racing team 11

Srbi dominirali na Grobniku

MX race subota Globare 2

Globare otvara moto kros sezonu međunarodnom trkom

LiveProduction3Mopedi21092019-14

21. 06. 2020. Comments (0) Views: 285 Endurance, Motociklizam

U Kuli otpočela sezona trkanja mopedima i skuterima

Ako se po jutru dan poznaje, cetvrta sezona Moped endurance kupa u okviru kog se vozi i novoformirani Skuter kup, bice jedna od najuzbudljivijih sezona do sada.

Kompletan program otpoceo je u 14h kišnim kvalifikacijama, ali su se oblaci brzo razišli tako da je trka koja je prva startovala u 16h vožena je po suvom vremenu. Na stazu su izašli skuteraši klase 50 Serija, gde je pobedu odneo Slobodan Kecan, ispred Dejana Tabakova i Radovana Stanojevica. Skuteraši ove klase vozili su još jednu trku tokom dana, kada je trijumfovao Almir Šabanagic, koji je imao peh na prvoj trci sa sajlom gasa, Slobodan Kecan završio je kao drugoplasirani, a Igor Gašparevic zauzeo je trece mesto.

U generalnom plasmanu klase Skuter 50 Serija zlatno odlicje poneo je Slobodan Kecan iz Zrenjanina, dok su se Šabangic i Tabakov okitili srebrom i bronzom.

Najbrži na stazi bili su vozaci skutera klase 70 Open u kojoj granice skoro da i ne postoje. Osam takmicara uzelo je ucešce, a najbrži medu njima u prvoj trci bio je Novopazarac Almir Šabanagic, ispred Zrenjaninskog dvojca – Nikola Kišprdilov i Darko Prokin.

U drugoj trci ove klase bilo je kranje neizvesno, a kao pobednik izašao je Prokin, ispred Kišprdilova i Igora Gašparevica koji je osvojio trecu poziciju u klasi. Zlatom se ovog puta okitio Prokin, dok su Kišprdilov i Šabangic „pokupili“ srebro i bronzu.

U klasi Open mopedi izostala je ocekivana neizvesnost koju su nam do sada uvek priredivali vozaci ove klase. S razlikom od jednog kruga, Nikola Gajic iz ekipe Nanotech 2 nadmašio je Vladimira Živkovica iz ekipe Nanotech 1 i Kristijan Ivanoski ekipe TSM Racing. Maestralim vožnjama ove tri ekipe sva tri pehara otišla su u Novi Sad.

Dan su završili vozaci klase Serija 50, koji su se cetiri sata nadmetali na karting stazi dužine 650 metara koja se nalazi u Kuli. Velika borba vodila se izmedu prve dve ekipe – TSM racing i Garage Team, ali je na kraju prošlogodišnji šampion Garage team iz Zrenjanina uspeo da sezonu zapocne pobedom. TSM iz Novog Sada ovog puta morao se zadovoljiti drugim mestom, dok su Jahaci Magle iz Zemuna poprilicno sigurnom vožnjom stigli do prvog mesta. U ovoj klasi boduju se i Juniorske ekipe, medu kojima je najbrža bila ekipa Jahaca Magle, ispred Nina racing teama iz Zemuna i ekipe KMRT iz Kikinde.

Sledeca trka na programu je vec za dve nedelje na istoj stazi.

PR MEC

Tagovi: , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *