MENI
LiveProduction3Mopedi21092019-14

U Kuli otpočela sezona trkanja mopedima i skuterima

Gabor Sagmajster 27.VI 2020 kvalifikacije 1jpg

Šest zemalja Balkana na otvaranju sezone u Globarima

MX race subota Globare 2

26. 06. 2020. Comments (0) Views: 369 Motociklizam, Motokros

Globare otvara moto kros sezonu međunarodnom trkom

Prvo pa međunarodno. Šampionat Moto saveza Srbije u disciplini moto kros startuje poslednjeg vikenda juna međunarodnom trkom na stazi MK Gajić u mestu Globare nadomak Kruševca. Komplet društvo sa prostora Balkana, ali i malo šire tokom dva dana nadmetaće se u svim raspisanim klasama za bodove koje će uknjižiti kako za Balkanski, tako i za nacionalne šampionate, što će ljubiteljima pomenute dicipline biti razlog više da dođu u što većem broju, kako bi uživali u majstorijama proverenih asova, ali i mladih snaga koje krče put.

Zbog velikog broja takmičara, organizator je i ove godine pribegao istom rasporedu aktivnosti na stazi tokom vikenda. Petak popodne rezervisan je za tehnički prijem i verifikaciju vozača, a isto važi za subotu prepodne. Posle toga uslediće po dva slobodna treninga po klasama. Po satnici takmičenja u 14.30 časova planiran je prvi kvalifikacini trening, tačnije borba protiv štoperice za što bolje startno mesto. Finale subotnjeg dana pripašće klasama MX/ MX senior. U 17.10 planirana je prva trka pomenutih klasa.

Nedeljni takmičarski dan počinje standardnim proverama po klasama u trajanju od po 10 minuta za svaku, u narodu poznatiji kao vorm ap. Svečano otvaranje takazano je za 10. 30 časova. Ista družina koja je finišrala subotu MX/MX senior imaće čast da prva izađe na stazu i odradi drugu trku. Več u 11.25 startuje prva trka klase MX 50, zatim slede takmičari klase MX 65, za njima malo stariji klinci u MX 85, zatim MX 2 i finale prvog dela pripada najjačoj skupini jahača MX 1. Sledi obavezna pauza, a zatim u istom rasporedu voziće drugu trku.

Svečano proglašenje i dodela nagrada planirani su za 17.30 časova.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *