MENI
SERVIS NA OTVORENOM Gabor Sagmajster i Kajzer Torsten

Sagmajster zadržao 11. poziciju

KRALJ BALKANA Nenad Stojanović Cvrle

Gužva u Grčkoj na startu Istočnoevropskog šampionata

11. 04. 2013. Comments (0) Views: 510 Dakar, Motociklizam

Sagmajster 11. u generalnom plasmanu

Posle više od 1.300 kilometara specijalnih brzinskih ispita po peščanim dinama oko Abu Dabija završen je Svetski kup u Emiratima. Gabor Sagmajster jedini predstavnik Srbije završio je na 11. mestu u generalnom plasmanu motociklista, dok je njegov klupski kolega Miran Stanovnik sedmi, a pobedu je „odneo” Mark Koma. Kod kvadova prvi je katarac Abu Isa, a u konkurenciji automobilista Nani Roma.

PRVI POSLE DESETOG Gabor Sagmajster – Poslednjeg takmičarskog dana vozio sam taktički mudro, jer nisam želeo da rizikujem i završio sam na 16. mestu, ali sam zato 11. u generalnom plasmanu. Smatram to velikim uspehom jer nije mala stvar biti 11. na svetu na Svetskom kupu u kategoriji motociklista. Posle svih napora osećam se dobro, nemam nikakvih povreda što je jako bitno. Ekipa je perfektno funkcionisala, na čemu sam im neizmerno zahvalan. Motor je takođe izdržao sve napore, ali je zreo za ozbiljnu reparaciju, jer menjač veće teže „ulazi” u brzine. Radije bih ga prodao, kako bih na narednom Dakaru nastupio na novoj spravi, ali ostaje da se vidi – rekao je Sagmajster.
U Emiratima je u toku slavlje, ali i pakovanje takmičarskih ekipa.

– Po redu letenja u Beogradu smo u subotu prepodne, a odatle pravac Subotica, odnosno Horgoš na prvu trku Otvorenog šampionata Srbije u moto krosu. Nisam siguran da li ću voziti jer mi novi motor još nije stigao, ali ću svakako probati da pozajmim od nekog neki polovni. Drugim rečima u nedelju ili gledam ili vozim. Ali još jednom moram da ponovim da sam jako srećan zbog plasmana u Emiratima, jer zna se ko sve vozi na Svetskom kupu – sumirao je Sagmajster.

Komentari su zatvoreni.