MENI

Kartodrom u Kuli iznedrio supermoto šampione

Značaj finalne trke

7. 09. 2015. Comments (0) Views: 510 Motociklizam, Motokros

Sevlievo nije za početnike

U pauzi domaćeg šampionata aktuelni šampion i branilac titule u klasi MX 3 Gabor Sagmajster minulog vikenda vozio je moto kros trku za šampionat Bugarske na stazi Sevlievo u Gornoj Rosici. Društvo su mu pravili mlađi sin Ričard i kolega iz Požege Vlade Rajević.

SagmajsterTačne pre deset godina naš proslavljeni interancionalac vozio je na stazi koja davnih dana ima licencu za svetska takmičenja, što unapred dovoljno govori o kakvoj stazi je reč.

– Davno je bilo kada sam poslednji put vozi Sevlievo, ali i dalje je ozbiljno zahtevna staza i prvi komentar je, da nije za početnike. Dosta su promenili u odnosu na pre deset godina kada sam tada vozio na Balkanskom šampionatu. Sada ima dosta hupsera i dodatno je teže. Plus strmi usponi, odnosno vožnja nizbrdo, na one koje nisu navikli ostavlja jak utisak. Čitav trening sam potrošio, kako bih se privikao na uslove – rekao je Sagmajster.

Imajući u vidu činjenicu da internacionalca iz Subotice iza sebe ima nekoliko Dakara, brda u Bugarskoj i nisu bila preterani izazov.

– Na trci je već bilo lakše, već su se ocrtavale putanje, koje smo usekli tokom treniranja, ali i tokom trka klasa pre nas. Vozio sam u klasi MX 3 40+ i mogu reći da sam u potpunosti zadovoljan plasmanom. Završio sam na petom mestu, bez mnogo napora, jer nisam želeo da se dovodim u nezavidne situacije, imajući u vidu da smo u Bugarskoj gostovali, da se nismo borili za bodove, već smo vikend iskoristili kao jedan svojvrstan trening – dodao je Gabor Sagmajster.

Komentari su zatvoreni.