MENI
Detalj sa MEC trke

Kula za start sezone moped endurance kupa

ASU Serbon press konferencija Dom Vojske 16. VI 2020

Beranovac otvara sezonu auto trka u Srbiji

Twingo cup mixa racing team 11

15. 06. 2020. Comments (0) Views: 2207 Autosport, Endurance

Srbi dominirali na Grobniku

Stege i zabrane sportskih takmičenja padaju širom sveta, uvedene zbog proglašenja pandemije koronavirusa.

Minulog vikenda na trkačkoj stazi pojavili su se automobilisti. U Hrvatskoj, na autodromu Grobnik nadomak Rijeke održana je četvoročasovna trka izdržljivosti koja je bodovana za Otvoreni šampionat Slovenije u „Tvingo Kupu”.

Trka je protekla u znaku srpske posade „Miksa rejsing” iz Beograda, koju su sačinjavali Mihailo „Miksa” Milenković i njegov kumić Mihajlo Mladenović, u miljeu domaćeg auto-sporta poznat kao „Mali Đenka”. Tim je zaokružio kao stožer tehničke podrške, Aleksandar Mladenović „Đenka”, Mihajlov otac i Milenkovićev kum.

Beogradski tandem automobilista za volanom „reno tvinga” bio je ubedljivo najbrži i najstaloženiji, pa su na cilj stigli prvi sa 47.066 sekundi prednosti nad slovenačkom posadom „Pesa – Krompir” i rećeplasiranog tima „Alokes – Šeme” (+48.564 sekundi), takođe iz Slovenije…

– Vozili smo poslednju trku Endjurens šampionata Slovenije na stazi Grobnik. Došli smo na trku u nedelju, pa zbog toga nismo učestvovali u kvalifikacijama, koje su održane dan ranije – naglasio je Milenković i obrazložio kašnjenje proslavom rođendana njegove trogodišnje ćerke.

Zbog izostajanja u kvalifikacijama, u trci su startovali s poslednje pozicije.

– Vozili smo kao i prethodni put, konstantno, bez incidenata. Delom nas je sreća poslužila, jer je zbog izletanja sa staze konkurentskih posada, u nekoliko navrata izlazilo „vozilo sigurnosti”, pa smo uhvatili priključak s vodećima. Posle četiri časa trkanja još jednom smo odneli pobedu. Pre ove trke bili smo peti u generalnom plasmanu „Tvingo Kupa” i borili se za prva tri mesta. Sa dve pobede u dva učešća, od ukupno tri održane trke, završili smo na drugom mestu u generalnom plasmanu. Bili bismo prvi, u slučaju da je ekipa „Pesa – Krompir” bila četvrta u nedeljnoj trci – zaključio je Milenković.

D. Vasiljević

Tagovi: ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *