MENI
Nenad Stojanović Cvrle

Nenad Stojanović dobio naslednika Vojina

Gabor pripreme za 44. Dakar

Sagmajster preuzeo motor za 44. Dakar reli

David Božić 1000 štok sport FIM Evropa

9. 11. 2021. Comments (0) Views: 1739 Brzinski, Motociklizam

Božiću zlato u 1000 štok sport klasi

Posle tri dupla nadmetanja u okviru FIM Evropa David Božić takmičar MK Spark rejsing tima iz Beograda osvojio je prvo mesto u klasi 1000 štok sport. Vozač sa licencom Moto saveza Srbije bio je više nego ubedljiv, a u prilog izrečenog govori i maksimalan broj bodova koje je Božić osvojio posle šest trka. Strahinja Kovačević klupski kolega Božića sezonu je završio na četvrtom mestu u pomenutoj kategoriji.

Strahinja Kovačević i David Božić na startu 1000 štok sport klase

Strahinja Kovačević i David Božić na startu 1000 štok sport klase

Valja naglasiti da je koliko prošle godine Božić tokom sezone dva puta završio na trećem mestu i na taj način je istako kandidaturu, da bi u sada već završenoj sezoni mogao da se domogne šampionske titule što je i učinio.

– Uspešna sezona je za nama, mislim prevashodno na klub Spark rejsing tima, ali i pojedinačno. Osvojio sam titulu u 1000 štok sport klasi u FIM Evropa konkurenciji. Odbranio sam vicešampionsku titulu u Aple Adria 1000 štok sport klasi, ali sam ujedno isto učinio kada je u pitanju Otvoreni šampinat Srbije u brzinskom motociklizmu i titula šampiona. U zbiru dva zlata i jedno srebro je više nego dobar razultat u sezoni koju je svakako obeležio veliki broj takmičenja sa izuzetno jakom konkurencijom – rekao je David Božić.

David Božić 1000 štok sport FIM Evropa 1

David Božić 1000 štok sport FIM Evropa 1

Sledi pauza za predah, ali i „pravljenje“ planova za narednu sezonu, što će podrazumevati i marljivo treniranje kako na stazama u toplijim predelima, tako i u teretani.

Tagovi: , , , , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *