MENI
Nenad Stojanović Cvrle

Nenad Stojanović dobio naslednika Vojina

David Božić 1000 štok sport FIM Evropa

9. 11. 2021. Comments (0) Views: 198 Brzinski, Motociklizam

Božiću zlato u 1000 štok sport klasi

Posle tri dupla nadmetanja u okviru FIM Evropa David Božić takmičar MK Spark rejsing tima iz Beograda osvojio je prvo mesto u klasi 1000 štok sport. Vozač sa licencom Moto saveza Srbije bio je više nego ubedljiv, a u prilog izrečenog govori i maksimalan broj bodova koje je Božić osvojio posle šest trka. Strahinja Kovačević klupski kolega Božića sezonu je završio na četvrtom mestu u pomenutoj kategoriji.

Strahinja Kovačević i David Božić na startu 1000 štok sport klase

Strahinja Kovačević i David Božić na startu 1000 štok sport klase

Valja naglasiti da je koliko prošle godine Božić tokom sezone dva puta završio na trećem mestu i na taj način je istako kandidaturu, da bi u sada već završenoj sezoni mogao da se domogne šampionske titule što je i učinio.

– Uspešna sezona je za nama, mislim prevashodno na klub Spark rejsing tima, ali i pojedinačno. Osvojio sam titulu u 1000 štok sport klasi u FIM Evropa konkurenciji. Odbranio sam vicešampionsku titulu u Aple Adria 1000 štok sport klasi, ali sam ujedno isto učinio kada je u pitanju Otvoreni šampinat Srbije u brzinskom motociklizmu i titula šampiona. U zbiru dva zlata i jedno srebro je više nego dobar razultat u sezoni koju je svakako obeležio veliki broj takmičenja sa izuzetno jakom konkurencijom – rekao je David Božić.

David Božić 1000 štok sport FIM Evropa 1

David Božić 1000 štok sport FIM Evropa 1

Sledi pauza za predah, ali i „pravljenje“ planova za narednu sezonu, što će podrazumevati i marljivo treniranje kako na stazama u toplijim predelima, tako i u teretani.

Tagovi: , , , , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *