MENI
MECENA MERI VREME Todor Stamenković u akciji sa mobilnim telefonom

Dobrotvor Stamenković uložio trkačku spravu

Borković sa španskim lavom na krugu

DONACIJA U AKCIJI Sitroen ZX Todora Stamenkovića

19. 02. 2012. Comments (0) Views: 370 Autosport, Ostalo

Vidosavljević šampion mini zimske lige

Ako je sitroen unazad nekoliko sezona u obe kategorije neprikosnoven u svetskom reli šampionatu, onda ne čudi činjenica da je model ZX u „rukama” sve samih aktivnih trkača, uspeo da preživi vikend na kartodromu Ada Huja i pruži im pregršt zadovoljstva i radosti.

DONACIJA U AKCIJI Sitroen ZX Todora Stamenkovića

DONACIJA U AKCIJI
Sitroen ZX Todora Stamenkovića (Foto: Jovan Velojić)

Iz umornog sitroena od silnog naprezanja, izletanja, čupanja iz snega i menjanja vozača, Aleksandar Vidosavljević uspeo je da izvuče maksimum snage i ostvari 55,4 sekundi po krugu, što ga čini nezvaničnim šampionom mini zimske lige održane na kartodromu Ada Huja, tokom vikenda u različitim vremenskim uslovima.

Posle prvog dana u žestokoj konkurenciji sve samih šampiona i dalje plasiranih u šampionatu Srbije po auto disciplinama, najbolji je bio pomenuti Vidosavljević sa vremenom 56, 5 sekundi u dnevnim uslovima, dok se nesebični vlasnik Todor Stamenković najbolje snašao pod reflektorima. Posle više nego uspešnog debija i činjenice da je takmičarska sprava ostala u voznom stanju, odmah je dogovoreno i drugo izdanje. Pohabani auto i novi uslovi na stazi bili su dovoljan motiv da u drugom okršaju, svi učesnici probiju granice svoji i mogućnosti mašine.

NEIZBEŽNA AKTIVNOST Guranje, ako neće radi sajla

NEIZBEŽNA AKTIVNOST
Guranje, ako neće radi sajla (Foto: Jovan Velojić)

Aleksandar Vidosavljević među prvim takmičarima drugog dana, „pravi” sedam desetih delova sekunde bolje vreme, tačnije 55,8 i ponovo postavlja zadatak kolegama. Taman kada su svi pomislili da je Bobo odbranio titulu najboljeg posle prvog dana, na scenu stupa Ivan Mandić aktuelni šampion Srbije u reliju najzahtevnijoj disciplini auto sporta i „skida” tri deseta dela sekunde. Vidosalvljević se nije dao i u još jednom pokušaju pravi 55, 4 i zasluženo slavi.

Drugi deo, drugog dana nastupa kada padne mrak. Tada će svi će pod refletorinma pokušati da u novim uslovima probaju da ostvare najbolje vreme i tako dobiju jak argument za prozivanje ostalih, dok ne počne euforija oko starta sezone auto sporta u domaćim i okvirima u okruženju.

Komentari su zatvoreni.