MENI

Sagmajster stigao u Limu

Sagmajster kani u top 50

3. 01. 2018. Comments (0) Views: 2012 Dakar, Motociklizam

Sagmajster jaše vremešni KTM na jubilarnom Dakaru

KTM mašina je spremna za novu veliku avanturu.Mehaničari Laslo Ola i Sabolč Rac su preuzeli motore iz luke u Limi i smestili u bivak,gde su ih vozači brendirali. Zatim su proverili da li imaju svu neophodnu opremu za tehnički pregled – koji će za većinu njih – biti u četvrtak, dva dana pre početka 40. Dakar Relija.

Naš vozač, Gabor Sagmajster je ne samo jedan od najiskusnijih među takmičarima, već je i njegova mašina jedna od onih koja je učestvovala na najviše Dakara.

– Moj je motor 2011. godište, možda i najstariji od svih motora. Pre utovara za Južnu Ameriku potpuno je obnovljen, tako da se ne brinem zbog njegove godine proizvodnje. Naravno, voleo bih da i ja imam nov od karbonskih vlakana i sa injektorom, ali ću ovaj Dakar morati da pređem sa onim što imam na raspolaganju – kaže učesnik svih dosadašnjih Dakara u Južnoj Americi.

Sagmajsterov motor ima tehnički pregled u četvrtak u posle podnevnim satima – kasno uveče po srednje evropskom računjanju vremena. Tada će i njegove klupske kolege obaviti tehničku kontrolu svojih motora, sem Janoša Dešija, koji je već danas odradio to. Jubilarni Dakar Reli startuje u subotu iz Lime. Kraj prve etape je u Pisku. Gabor Sagmajster na ovom takmičenju ima startni broj 89.

tekst i foto: ZtM

Tagovi: , , , , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *