MENI
MX race subota Globare 2

Globare otvara moto kros sezonu međunarodnom trkom

Miloš Đorđević 65 i Marko Kostić 71

Đorđević za čast domačih jahača u najjačoj klasi

Gabor Sagmajster 27.VI 2020 kvalifikacije 1jpg

27. 06. 2020. Comments (0) Views: 417 Motociklizam, Motokros

Šest zemalja Balkana na otvaranju sezone u Globarima

Premijerno takmičenje Istočnoevropskog šampionata u moto krosu koje se poslednjeg vikenda juna održava na stazi MK Gajić u Globarima nadomak Kruševca, okupilo je 96 takmičara iz šest zemalja: Mađarske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Bugarske, Grčke i Srbije. Da su učesnici takmičenja više nego željni nadmetanja posle pauze zbog korona virusa, najbolje govore vremena kako sa slobodnih tako i sa kvalifikacionih treninga.

Organizator takmičenja uložio je nadljudske napore da stazu dovede u perfektno stanje, imajući u vidu činjenicu da se par dana uoči takmičenja na Srbiju sručila ogromna količina kiše.

Finale subotnjeg dana pripalo je takmičarima klasa MX i MXS/MX3 koji su odradili prve trke. Na startu prve trke klase MX milina je bilo videti punu startnu rampu, a kada su krenuli grmljavina moćnih motora zaparala je vazduh i zatresla zemlju u Globarima. Prvo mesto osvojio je Grigor Carev iz Bugarske, ispred zemljaka Rajčeva. Najbolje plasirani domaći takmičar bio je Tamaš Martinoši osvojivši treće mesto mesto.

Posle kraće pauze usledio je start klase MXS i MX 3. Više od 20 jahača otpočelo je bespoštednu borbu za svaku poziciju, koja donosi dragocene bodove. Posle 12 minuta plus dva kruga kako nalaže Pravilnik takmičenja prvo je kroz cilj u klasi MXS prošao je Dimitrios Keramidas iz Grčke, sa prednošću od tri sekunde ispred Vasila Stojanova iz Bugarske. U MX3 klasi slavio je Valde Rajević ispred Dejana Paunovića.

– Dobro sam se držao prvih šest krugova, onda sam usled pada koncentracije doživeo pad, koji na sreću nije bio opasan. Završio sam kao četvrti, mada sam mogao do podijuma da nije bilo pada. Valja naglasiti da mi je ovo prvi put da sednem na motor posle Dakara, na kojem sam zaradio ozbiljnu povredu leđa. Idem u hotel da se odmorim i naspavam, sutra je novi dan, pa ćemo videti kako će sve završiti u mojoj klasi – rekao je gabor Sagmajster.

Branko Radanov i Vlatko Provodovski bili najbolje plasirani domaći vozači u klasi MXS.

Sutra u 10. 30 biće upriličeno svečano otvaranje, a start prve trke zakazan je za 11 časova. Svečano proglašenje i dodela nagrada predviđeni su za 17 časova.

Rezultati

Klasa MX: 1. G. Carev, 2. J. Rajčev, 3. T. Martonoši

Klasa MXS: 1. D. Keramidas. 2. V. Stojanov, 3. A. Petrov

Klasa MX3: 1. V. Rajević, 2. D. Paunović, 3. V. Lang

Tagovi: , , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *