MENI

Gabor Sagmajster jedini predstavnik Srbije na 36. Dakar reliju

Prvi specijal kao moto kros

4. 01. 2015. Comments (0) Views: 640 Dakar, Motociklizam

Startovao Dakar reli

Više stotina hiljada ljubitelja na startu ovogodišnjeg Dakar relija u glavnom gradu Argentine, najbolji su pokazatelj da se najteže i najzahtevnije takmičenje na dva i četri točka u potpunosti „primilo“ na tlu Južne Amerike. Od kako se se Dakar 2009. godine preselio u na južnu hemisferu, tako i Srbija ima Gabora Sagmajstera kao stalnog predstavnika u konkurenciji motociklista.

066-BQ3Z0730

– Ovoliki broj ljudi, po nekim zvaničnim informacijama čak 800. 000 posmatrača na startu još jednog Dakara, najbolji je dokaz da organizator nije pogrešio što je najtežu trku preselio iz Afrike u Južnu Ameriku, ali da se razumemo meni će i dalje biti žao, što nisam sada već davne 2008. godine kada sam se prvi put prijavio za Dakar, vozio po afričkom pesku. No, to je sad prošlost, fokus mi je na već poznatim izazovima, koje organizator iz sezone u sezonu čini sve zahtevnijim. Taktika je svakog dana od starta do cilja, što je brže moguće – rekao je Sagmajster.

Od trenutka kada su sleteli u Bueonos Aires višečlana ekipa oko Sagmajstera koristila je svaki trenutak da se adaptira na klimatske uslove, odradi obavezni finalni tehnički prijem, i što bolje se obskrbi za predstojeće dva nedelje koje će provesti na točkovima. Ove godine Sagmajster na motoru nosi startni broj 66, a njegov klupski kolega Dešika ima 67, što je idealna kombinacija.

066-067-BQ3Z0725

– Verujem da će Dešika ove godine bolje držati ritam, odnosno da neću morati da ga čekam kako na etapama, tako i na brzinskim ispitima što je još bitnije. Mnogo je lakše kada imate nekog svog da vam daje motiv, da vi njega stimulišete dok prevaljujete više stotina kilometara tokom jednog dana. A, kako sam mogao da vidim organizator se potrudio da nam ovo izdanje bude maksimalno zahtevno – rekao je Gabor.

Glavni sponzor Dakar avanture je XMoto firma u vlasništvu mlađeg sina Ričarda, koji je ovoga puta u pratećoj ekipi. I što bi rekao naš narod, ako nemaš ko da te pomogne kada je najteže, okreni se oko sebe, može biti da je u kući, rodila ti ga žena. Pored pomenute firme, važnu kariku u lancu čine i AMS Srbije i AMS Osiguranje i već provereni višegodišnji sponzori na „sitno“, ali u zbiru i te kako bitno!!!

.

Komentari su zatvoreni.