MENI

Jubilej kroz pokretne slike Production 35

Gume zapreke za sečke

28. 09. 2017. Comments (0) Views: 1647 Autosport, Brdske trke

Povratak na Goč kao uvod u veliko finale

Posle pauze od dva i po meseca od poslednjeg sastanka na Košutnjaku, najbolji „penjači“ Srbije vraćaju se na stazu kako bi odradili dva završna vikenda sezone u Šampionatu Srbije na brdskim stazama. Domaćin šestog vikenda biće Vrnjačka banja, odnosno čuvena staza na Goču, na trci koja se posle dugogodišnje pauze vraća u kalendar. Uloga organizatora pripala je Sportskom auto i karting savezu Srbije, ali je nazaslužnija za ovaj spektakl Opština Vrnjačka banja, u ulozi glavnog pokrovitelja. Tako su „gradski oci“ još jednom podržali razvoj automobilskog sporta na teritoriji čuvene banjske opštine, nakon uspešnoh održavanja relija u ovoj opštini, s početka sezone.

Pretposlednja trka sezone biće i svojevrsna uvertira za završni okršaj na Avali, planiran samo dve sedmice kasnije, kada ćemo dobiti imana novih šampiona u pojedinačnoj i timskoj konkurenciji. Što se generalnog plasmana tiče, mlađani Aleksa Radojković u svom „ford fokusu“ E1 specifikacije brani 22 boda viška pred Dejanom Ilićem, nadaleko čuvenim Dženinksom. kako se rasplet bliži, iskusni Kragujevčanin se sve ozbiljnije priprema, pa će se u pokušaju da osvoji titulu na Goču pojaviti u „renou klio R3“, šampionskom reli auutomobili pozajmljenom od klupskog druga i novog- starog reli prvaka, Vladice Rabrenovića! S obzirom da je u svojoj „matičnoj“ klasi 1.400 E1 već overio titulu ispred Aleksandra Vidosavljevića, iskusni višestruki reli prvak očigledno je rešen u nameri da „objedini“ trijumf u klasi i generalnom plasmanu.

Što se plasmana po klasama tiče, već u Vrnjačkoj banji bi mnogi mogli „potpisati“ titule, kao recimo Marko Marić u najmanjoj klasi, „mali N“. Marić ima 31 bod viška u odnosu na Bojana Jovanovića, koji je već obezbedio prvo mesto u kategoriji juniora, te i ako ne uspe da ugrozi Marića svakako neće biti mnogo neraspoložen. U klasi „jugo hibrid“ sličnu situaciju ima Jovan Lazarević, kojem u dva vikenda nedostaje samo šest bodova na putu do krune. S druge strane, u klasi 1.400 N tandem Vladimir Panić i Luka Kotorčević će voditi žestoku bitku za svaki raspoloživ bod u ove dve trke. Silno motivisani Kotorčević nakon potrde titule u klasi na reliju pokušaće da sustigne zaostatak od osam poena za Panićem.

U klasi V, „1.600 Super sport“, Uroš Brkić treba samo da se „popne“ dva puta u 3.590 metara dugu stazu kako bi i definitivno obezbedio titulu. Ukoliko žele isto što i Brkić, malo više truda trebaće Mariju Zahiroviću i Draganu Balačikiću u klasama „S1600“ i „2.000 N i A“. Aleksa Radojković je rešio sve dileme u svojoj klasi „2.000 E1“, ali ga čeka težak zadatak u okršaju za vrh „generalke“, pogotovo zbog činjenice da je na poslednjoj kružnoj trci na Beranovcu ponovo stradao motor njegove trkačke sprave, četvrti put ove sezone!

Prema planu organizatora, u subotu su na programu zvanični treninzi od 13.00 časova, a u nedelju je strat prve trke zakazan tačno u 12:00. Po završetku prve, sledi i druga vožnja, a dodela nagrada vršiće se u 17.00 časova, u centru Vrnjačke banje, na parkingu Pjanović.

pr.sakss

Tagovi: , , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *