MENI

Upeglani „petoparac“ na Ada Huji za šampionat Srbije

Gagiju Filipoviću još jedna Zlatna kaciga

Jovan Lazarević Monca april 2019 a Porše karera kup

16. 09. 2019. Comments (0) Views: 329 Autosport, Kružne trke

Problemi sa automobilom obeležili vikend u Valelungi

Jovan Lazarević Bekinac jedini predstavnik Srbije u Porše Carera kupu Italije, minulog vikenda učestvovao je na petom takmičarskom vikendu na stazi Valelunga, nadomak Rima. Tokom vikenda voze se dve trke, koje bi naš šampion hteo što pre da zaboravi, jer su problemi sa automobilom rezultirali da prvu završi na 18. mestu, a drugu posle par krugova je morao da završi pre kraja. Hronološki gledano, sve je počelo još u petak, a kulminiralo je u nedelju.

– Minulog trkačkog vikenda kockice nam se nisu baš sklopile. Od samog starta bili smo u problemu. Od početka mi se javljao jako čudan osećaj u automobilu. Auto se jako čudno ponašao prilikom jakih kočenja i prilikom dodavanja gasa na izlasku iz krivina. Radio sam na tom problemu sa inženjerom, tražili smo problem preko telemetrije, onboard snimka. Već u petak na slobodnim treninzima su počeli da se javljaju problemi sa menjačem, tačnije na izlazu iz krivine Tornatino, okretnica koja se prolazi prvom brzinom, prilikom menjanja stepena prenosa u viši, auto to nije hteo da prihvati svaki put. Javio se problem sa diferencijalom to jest sa šperom. Taj problem nas je pratio celog vikenda. Kvalifikacije nisu prošle kako treba, opet zahvaljujući istom problemu. Plasirao sam se kao 18-ti – slovi Lazarević na početku.

Subota i nedelja , nisu ništa bile bolje protekle, odnosno prošle bez problema u odnosu na petak i slobodne odnosno, kvalifikacinoni trening.

– Trku 1 u subotu startovao sam kao 18-ti, tokom trke uspeo da se probijem do 15-tog mesta, međutim prilikom trkačkih kontakta sa drugim vozačim i ozbiljno oštećenog automobila, trku sam završio na mestu sa kog sam i startovao. Nedeljna trka, to jest trka 2, start takođe sa 18-tog mesta, uspevam da se probijem par pozicija unapred, ali već par krugova posle starta trke, prilikom kočenja za Cimini krivinu, i menjanja stepena prenosa u niži, problem koji se javljao još od petka odradio je svoje. Jaka “lomljavina” dopirala je iz zadnjeg dela automobila, a po dashboard-u sam odmah znao da je problem sa menjačem. Uspeo sam da se dovezem do boksa. Tu se za mene ovaj trkački vikend završio – jasan je Jovan Lazarević Bekinac.

Valelunga zanimljiva trkačka staza

I pored svega što mu se dogodilo Bekinac ume da sagleda i lepše stvari, odnosno da razmišlja o šestom viknedu i noćnoj trci.

– Utisak o svemu… Valelunga je jako zanimljiva trkačka staza. Sa jako brzim, a i priličnom sporim krivinama. Sve u jednom. Meni se lično jako dopala i baš mi je žao što je moj trkački vikend prošao jako loše zbog problema sa automobilom. Sledeći trkački vikend se vozi na stazi Misano, 05/06. oktobra. Tada se ujedno i odrzava čuveni Porsche-ov festival. Jako interesantno je to što će prva trka ili ti Race 1 biti noćna trka koja se vozi pod reflektorima. Ne mogu da dočekam sve to, a već od danas počinjem da se vredno pripremam.

Tagovi: , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *