MENI
Jovan Lazarević Bekinac

Šesti vikend Porše Karera kupa Italije u znaku festivala

Generalni plasman brdske trke Kosmaj

Na Žrnov po titule u generalnom i po klasama

Bekinac noćna trka udarac i izbacivanje sa staze

6. 10. 2019. Comments (0) Views: 352 Autosport, Kružne trke

Jedno odustajanje i 13. mesto na Mizanu za Bekinca

Šesti vikend Porše Karera kupa Italije koji je održan na stazi Mizano za našeg Jovana Lazarevića Bikanca može se reći da je bio polovičan. U prvoj trci koja je vožena u subotu morao je da odustane posle kontakta sa jednim od takmičara da bi na drugoj koja je vožena danas uz dosta udranja i dva izletanja završio na 13. mestu.

Lazarevići na Mizanu

Lazarevići Jovan i Janko na Mizanu

– Neverovatan je vikend za nama. Mizano će mi ostati u sećanju sa pomešanim emocijama. Valja naglasiti da je čitav vikend bio u znaku festivala, ali i noćne subotnje trke. Zbog pomenutog festivala satnica je bila drugačija, ali šta da se radi. Na slobodnim treninzima bio sam 10. Želim da naglasim da je automobil bio vrhunski pripremljen, ali je tokom kvalifikacija crvena zastava toliko bila istaknuta da nisam mogao bolje od 15. pozicije. Trka pod refelektorima je prava stvar i šteta je što se vozi samo jednom u kalendaru, a još više mi je žao što je nisam vozio do kraja. Negde na polovini trke, takmičar iz Austrije prosto me nije video, udario me je i izbacio nas sa staze. On nije mogao da nastavi, meni je pošlo za rukom, ali sam vrlo brzo shvatio da sam ostao bez servo upravljača i morao sam pre vremena da završim trku – rekao je Bekinac u telefonskom razgovoru na putu do rodnog Kraljeva.

Druga trka bila je zakazana u standradnom terminu, ali je bila van standarda kada su u pitanju kontakti tokom takmičenja.

Posle silnih udaranja na drugoj trci

Posle silnih udaranja na drugoj trci

– Startovao sam iz desetog reda, tačnije sa 21. pozicije i odmah kako smo krenuli uspeo sam da obiđem nekoliko takmičara. U jednom trenutku vozio sam se oko 10. odnosno 11. mesta, bio sam u odličnom ritmu, ali moram da naglasim da je bilo toliko udaranja, da sam pomislio da na mom auto piše „udarite me, kada vas molim“. Nije da se nisam navikao, ali je bilo kao nikada do sada. I taman kada sam mislio da mogu drugu trku da završim u prvih deset ili koje mesto bliže podijumu, na scenu stupa moj stari znanac Stefano Monako, udarac i završavam pored staze. Vraćam se kada su praktično svi prošli, opet obilazim ali ostajem bez kočnice i završavam u pesku. Ponovo se vraćam na stazu i trku završavam na 13. poziciji – uredno je izvestio Lazarević.

Za dve nedelje je finalna trka koja se vozi na čuvenoj Monci.

Tagovi: , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *