MENI

Otvoreni šampionat Vojvodine

Sagmajster spreman za izazove u pustinji

3. 04. 2014. Comments (0) Views: 2171 Motociklizam, Ostalo

Sagmajsteru startni broj 14

Četvrtu godinu zaredom Gabor Sagmajster dolazi u Abu Dabi kako bi sa Dakar družinom vozio po dinama u unutrašnjosti Emirata. Zahvaljujući prošlogodišnjem plasmanu, kada je takmičenje završio na 11. mestu ove godine nosiće startni broj 14. U četvrtak prvog dana premijernog takmičenje sezone Svetskog šampionata za motocikliste i kvadove na stazi Jas Marina odrađen je kvalifikacioni deo, a sutradan sledi i tehnički da bi već u subotu 5. aprila na red došao specijalni ispit koji će biti održan pored Ferari kompleksa, a posle toga sledi odlazak u pustinju u trajanju od pet dana.

GabiVerifikacija

– Svaki put mi je drago kada doputujemo u Emirate i krenemo sa pripremama za takmičenje po dinama. Svako ko misli da ostvari ozbiljan rezultat na Dakaru jednostavno mora ili da nači ako već nije kako se vozi po pesku, ili da Svetski šampionat iskoristi kao dobar trening, kako bi ostao u formi. Na sreću Miran Stanovnik i ja se bavimo treniranjem i pre svega druženjem – rekao je Sagmajster.
Ako je suditi po prvom danu i nezvaničnom spisku prijavljenih takmičara ovogodišnje izdanje Desert challenga obećava neizvesnu i uzbudljivu borbu za plasamn u prvih deset.

– I ako sam dobio startni broj 14 na osnovu nezvanične liste startovaću sa 11. mesta, praktično sa pozicije na kojoj sam završio prošlo izdanje Svetskog šampionata. Uvidom u spisak takmičara koji su prošli kvalifikacioni deo očekuje nas vrlo zanimljivih i neizvesnih pet dana u pustinji. Što se tiče mene ja sam spreman, takođe i motor, ali moram još jednom da naglasim da mu je ovo treća sezona i da je prevalio ozbiljnu kilometražu. Voziću koliko mi dozvoljavaju uslovi i ako bih ponovio prošlogodišnji plasman, mislim da bi to bio još veći uspeh baš zbog pomenutih detalja – dodao je Gabor.

Komentari su zatvoreni.