MENI
STARTNI BROJ I PRAVAC PUSTINJA Gabor Sagmajster

Sagmajsteru startni broj 28

HVATA PRIKLJUČAK Gabor Sagmajster 28

Sagmajster preko dina do 28. mesta

POLA SATA TUMARANJA PO PUSTINJI Gabor Sagmajster

2. 04. 2012. Comments (0) Views: 1184 Dakar, Motociklizam

Sagmajster prehlađen završio na 43. mestu

Prvi dan Svetskog kupa trka izdržljivosti koji se održava u Emiratima, tačnije vozi se po pustinji oko Abu Dabija, nije baš najbolje počeo za Gabora Sagmajstera jedinog predstavnika Srbije na takmičenju. Posle više od 450 kilometara, što specijalnog ispita što etapne vožnje, Sagmajster je na cilju prvog dana prošao kao 43.

 POLA SATA TUMARANJA PO PUSTINJI Gabor Sagmajster – Kada vama uređaj za navigaciju otkaže jutro uoči starta ispred hotela, onda čovek ne može biti nikako zadovoljan. Nismo imali drugog izbora već da na licu mesta menjamo uređaj, a to ume da pokvari atmosferu i da poremeti koncentraciju. Povrh svega uspeo sam da se prehladim, tako da otežano dišem, a svi koji su ikada imali kontak sa pustinjom, vrlo dobro znaju koliko je neophodno pravilno disati. Naravno ja pored toga imam i određene napore, tako da to ume da bude višestruko naporno – rekao je Sagmajster.

Da li prehlada jedini razlog za plasman na 43. mestu posle prvog dana?

– Naravno da nije, već pomenuti uređaj za navigaciju imao je presudnu ulogu da sedam kilometara pre cilja krenem putem kojim niko nije išao i tu sam izgubio pola sata, što svakako nije malo. Na kraju prvog dana 43. mesto od 55 takmičara koliko nas ima na motociklima, svakao nije uspeh, ali to ne znači da ću se predati. Spavamo u vrećama na peseku u šatorima i mogu reći da je atmosfera na nivou, tako da ću već narednog dana pokazati, šta mogu i znam po peščanim dinama u Emiratima – zaključio je Sagmajster izveštaj.

 NAVIGACIJA OTKAZALA Kopunović i Torsten na licu mesta dejstvuju

Komentari su zatvoreni.