MENI
Mišeluk 1

SP i Hibrid žarili i palili na Mišeluku

Borković osvojio nove bodove na Spa Frankoršampu

6. 06. 2019. Comments (0) Views: 469 Autosport

Autoslalom Zlatibor – „Glavom do cilja 2019“ vozi se 8. juna

Predstojećeg vikenda na Zlatiboru održava se drugi po redu autoslalom „Glavom do cilja – Zlatibor 2019“, a u organizaciji Automobilskog sportskog udruženja „Zlatibor“. Program takmičenja zakazan je za subotu 08. juna, a staza na kojoj se trka održava nalazi se nadomak magistralnog puta, na kružnom toku na skretanju za ovo poznato turističko mesto, koje pripada opštini Čajetina.

Već sada vlada ogromno interesovanje za ovu trku, videćemo i mnoge debitante, a sa pravom možemo očekivati da će biti nadmašen broj učesnika od prošle godine. Takmičenje se boduje za Nacionalni i Otvoreni šampionat Srbije u disciplini autoslalom, kao i Kup Fića, a ovo je peto takmičenje po redu ove sezone. Rok za prijave je u toku, a nezvanično saznajemo da možemo očekivati i mnoge goste iz regiona, uprkos tome da se trka ne boduje za neki međunarodni šampionat.

Auto slalom

Auto slalom

Verifikacija i tehnički prijem zakazani su od 07.00 sati do 09.30. Prvi trening trebalo bi da počne u 10.45 koji je slobodan, a odmah zatim i drugi u 11.30 koji je zvaničan i na kome će se meriti vreme. Nakon kratke pauze start prve trke ja zakazan za 13.15, druge u 14.15 i treće u 15.15 časova, od kojih će se dve uzimati za nabolji plasman po pravilniku discipline.

Ceremonija dodele priznanja biće upriličena na Kraljevom trgu na Zlatiboru od 18.00 sati, a organizator je za najbrže obezbedio i vredne nagrade.

Skica

Skica

Staza „Potoci“ na kojoj se vozi je duga 980 metara, širine 5 metara na najužem delu i sačinjena je od 5 duplih kapija, 25 čunjeva u 3 slaloma i jedne šikane, sa tri prepreke. Od strane organizatora ASU „Zlatibor“ prenosimo svim učesnicima dobrodošlicu. Prošle godine oni su se pokazali kao dobri domaćini, a verujemo da će ove godine biti opet na visini zadatka i opravdati očekivanja, a do sada su uložili veliki napor da takmičari imaju što bolji ugođaj na takmičenju, a da sama trka prođe besprekorno.

ASU Zlatibor i rallymagazin.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *