MENI

Adriana Dobrića traži revanš na Ada Huji

Rotaks junior „spakovan“ u pola sekunde

Nemanja Neca Jovanovic mini maksNemanja Neca Jovanovic mini maks

7. 06. 2019. Comments (0) Views: 317 Karting

CEZ peta runda na Ada Huji

Peto ovosezonsko takmičenje za Centralnoevropsku zonu (CEZ) u kartingu na programu je drugog vikenda juna na kartdoromu Ada Huja u prestonom gradu Srbije. Ako je suditi na osnovu pristiglih prijava, a ima ih više od 70 u svim klasama, na adresu Sportskog auto karting saveza Srbije (SAKSS), ljubitelji kartinga imaće u čemu da uživaju tokom subote i nedelje na desnoj obali Dunava u Beogradu.

Entry list CEZ 5 Karting – Belgrade

Pored CEZ bodova, takmičari će moći da uknjiže nove vredne poene za nacionalni i Otvoreni šampionat Srbije, prvenstvo Hrvatske i Sportstil kup. SAKSS je u Pravilniku takmičenja predvideo da subota 8. jun u ranim prepodnevnim satima „posluži“ za žrebanje motora, tehnički prijem i verifikaciju. Slobodni treninzi na programu su od 8 do 15 časova. Kvalifikacioni treninzi po klasama počinju u 16.30 časova i traju do 17.45, što je ujedno i kraj aktivnostima prvog dana.

U pauzi izmedu trka Ada Huja maj 2019

U pauzi izmedu trka Ada Huja maj 2019

Sutradan u nedelju 9. juna od 8 do 8.30 biće upriličen dodatni tehnički i verifikacija za klasu bebi kart. Vorm ap počinje u 8 i traje po sedam minuta za svaku klasu. Start prve trke po klasama zakazana je za 9. 50 časova. Svečano otvaranje biće u 12 sati, a start druge trke u 12.30 časova. Svečano proglašenje i dodela nagrada najboljima biće u 15 sati.

Formacijski krug klase mikro maks Ada Huja maj 2019

Formacijski krug klase mikro maks Ada Huja maj 2019

Rotakas mikro maks družina najbrojnija

Od svih pristiglih prijava, a ne isključujemo mogućnost da će se na dan tehničkog prijema i verifikacije pojaviti još koji takmičar, najviše ih je stiglo tačno 25 za klasu rotaks mikro maks. Boje Srbije u pomenutoj braniće Luka Malbaša i David Matlak, dok će Andrej Dobrota biti u publici zbog dvostrukog preloma ruke na prošloj trci. Mini maks klasa broji sedam kartingaša, a domaćini će biti: Nemanja Jovanović, Nikolaj Vučković i Igor Tešević. Filip Jenić i Andrej Petrović predstavnici SAKSS u klasi junior maks imaće još 14 konkurenata iz Slovenije, Hrvatske i Austrije.

Loptu svi vole Ada Huja maj 2019

Loptu svi vole Ada Huja maj 2019

U klasi 125 TAG šest kartingaša iz Srbije, tako reći stari znanci. Rotaks senior broji osam prijavljenih takmičara, od toga Aleksa Lazarac i Nikola Tošić voze za domaće klubove, a vredna pomena je još jedna devojčica Dragoslava Lalušić iz Crne Gore. Pet kandidata za tri mesta na podijumu u klasi KZ 2 poznatijoj kao šifter. DD 2 broji pet, odnosno DD 2 master klasa dva takmičara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *