MENI
Jovan Lazarević Porsche 991 Muđelo

Bekinac testirao Porše 991 na Muđelu

Jović na vrhu Jahorine, Kotorčević na vrhu Srbije!

Aleksa Radojković Negotin

14. 10. 2018. Comments (0) Views: 604 Autosport, Brdske trke

„Negotin ekspres“ za kraj sezone, slađi deo Bugarima

Poslednja trka Nacionalnog i Otvorenog šampionata Srbije na brdskim stazama vožena je u okolini Negotina, tačnije na deonici puta koja od grada vodi ka manastiru Bukovo. Zbog nedeljne slavske svečanosti u manastiru, gde će biti više od 400 zvanica, organizator trke, ASK G.A.G.A. Avala rejsing tim, bio je primoran da ceo takmičarski program smesti u subotu, što je bio ozbiljan poduhvat imajući u vidu dužinu dana u ovom periodu godine. Ljudi iz organizacije su odgovorili i ovom izazovu, pa je takmičarski dan prošao glatko, bez ijednog iole ozbiljnijeg problema.

Na kraju verifikacije i tehničkog prijema na startnoj listi našlo se 49 takmičara, među kojima i čak sedam iz Bugarske, iz tima Žiko motorsport, ekipe koja gaji više nego prijateljske odnose sa klubom organizatorom ovog takmičenja. Veliki broj takmičara privukao je i veoma brojnu publiku, koja je uživala „u zagrevanju“ tokom dva treninga. U 15:00 časova usledila je i prva od dve trke na 3.005 metara dugoj stazi, a nakon dve vožnje u generalnom plasmanu slavio je Bugarin Janko Jakimov u automobilu koji samo načelno nosi oznaku „audi 90“.

Domaćin Dragan Balačikić u „hondi sivik“ hrabrom vožnjom završio je na poziciji dva, ujedno i prvi u klasi VI, a takav pristup donosi ljubimcu domaće publike titulu u generalnom plasmanu! Poslednji stepenik podijuma u ukupnom plasmanu osvaja još jedan gost iz komšiluka, Ani Vankov, u „audiju 80“.

Još jednom sjajni Aleksandar Vidosavljević biva četvrti u generali, ujedno i bez premca u klasi IV, mada su odlični bili i njegovi „klasići“, Marko Vukašinović kao drugoplasirani i iskusni Dejan Dženings Ilić na poziciji tri. Bugarin Ivajlo Jončev pobednik je klase V, a Aleksa Radojković zbog greške na treningu i poremećene geometrije trapa u trci stiže tek do šestog mesta, čime gubi titulu šampiona u generalnom plasmanu! Poštoje ipak imao najbolje vreme u klasi VII, za utehu mu ostaje titula klasi, što mu donosi i prestižno priznanje, Zlatnu kacigu.

Po nekom nepisanom pravilu, najuzbudljivije i najneizvesnije bilo je u klasi „jugo hibrid“, gde je Predrag Lambaša za neverovatnih 40 hiljaditinki nakon dva penjanja brži od Jovana Lazarevića, dok Vladimir Šekulrac ostaje daleko iza pomenutog dvojca na poziciji tri.

U najmanjoj klasi, „mali N“, Čačanin Mirko Jakovljević dominira bez premca, a Filip Zvezdić uspeva na kraju da nadmaši mladog Mihajla Milenkovića u borbi za poziciju dva. U Kupu II popularnih „fića“ Aleksandar Radisavljević slavi protiv Miodraga Obradovića, a veteran Milan Pecelj dobija slabiji Kup I, nakon tehničkih problema Marka Pavlovića.

Lepo trkačkim vikendom u Krajini okončan je Šampionat Srbije na brdskim stazama, a ono što posebno raduje je sve veći odziv takmičara u ovoj disciplini, koji je progresivno rastao tokom sezone.

preuzeto: sakss.org.rs

Tagovi: , , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *