MENI
Nagrada Sopota 2023

Tripli program na Kosmaju

Uroš Brkić brdska trka Kosmaj septembar 2023

Brkiću drugi Kosmaj i rekord staze

Uroš Brkić Tara CEZ avgust 2023

16. 09. 2023. Comments (1) Views: 790 Autosport, Brdske trke

Uroš Brkić najbrži prvog dana na Kosmaju

Prvi dan duplog programa na brdskim stazama „Nagrada Sopota 2023“ na Kosmaju u organizaciji SU „Reli 2010“ koji se boduje za nacionalni šampionat i Otvoreno prvenstvo Srbije prvim mestom u generalnom plasmanu obeležio je Uroš Brkić, koji je pride na korak do osvajanja titule šampiona u Centralnoevropskoj zoni (CEZ) u istoj disciplini. Drugo mesto u generalnom pripalo je Momiru Subotiću, odnosno treće Vitomiru Cvetiću.

– Kako mi je aktuelna sezona podređena brdskim trkama za CEZ, tako sam praktično ostao dužan domaćim ljubiteljima auto sporta, da se pored Tare koja je bodovana za pomenuto takmičenje pojavim barem na još jednoj trci koji donosi bodove za nacionalni šampionat i Otvoreno prvenstvo Srbije. Izbor je po logici stvari pao na Kosmaj iz mogo razloga, poput slobodnog termina kada su u pitanju obaveze na međunarodnoj trkačkoj sceni, a pre svega jer organizaciju potpisuju meni najblži, tako da sam zbog toga uzeo učešće. Vidimo se i u nedelju na drugom nadmetanju – rekao je Uroš Brkić.

Prepodnevni deo subotnjeg takmičarskog dana standardno je bio u znaku tehničkog i verifikacije, posle kojih je pravo nastupa ostvarilo 47 takmičara u svim raspisanim klasama. Posle slobodnih treninga usledila su dva zvanična i onda tri vožnje od podnožja do vrha, protiv štoperice.

Nezvanični rezultati

Generalni plasman

1. U. Brkić, 2. M. Subotić, 3. V. Cvetić, 4. N. Jović, 5. D. Panić, 6. A. Radojković, 7. V. Tužarov, 8. V. Alempijević, 9. A. Rogulić,
10. Ž. Đuniisjević…

Tagovi: , ,

Odgovor na Uroš Brkić najbrži prvog dana na Kosmaju

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *