MENI

Uspešan start MK ERE u novoj sezoni

MX „banda“ golobrada

28. 04. 2015. Comments (0) Views: 1929 Motociklizam, Ostalo

XROSS CHALLENGE – SRPSKI ENDURO PONOVO IZAZIVA

Startujte motore – jedina i prava enduro trka u Srbiji pod nazivom Xross Challenge ove godine donosi nove izazove hrabrim takmičarima na dva točka koji će od 22 do 24. maja morati da se izbore sa teškim preprekama koje ih čekaju na Tari. Xross izazov prihvatio je i Miha Špindler, jedan od top deset hard-enduro vozača na svetu!

Xross2

Xross tim je prošle godine na velika vrata u Srbiju uveo prvo pravo enduro takmičenje za motocikliste, čineći tako prvi korak u razvoju ovog sporta u našoj zemlji. Koliko su u tome uspeli govori podatak da se prošle godine na Xross trci na Kopaoniku takmičilo ukupno 167 vozača, a ove godine je u samo prvih nekoliko dana od otvaranja prijava enduro izazov prihvatilo skoro 200 motociklista iz zemlje i regiona. Svi oni će od 22 do 24. maja ove godine imati težak zadatak, a to je da će na dva točka morati da se izbore sa preprekama koje će ih čekati na potpuno novoj lokaciji. Za 2015. godinu planina Tara biće mesto okršaja motociklista željnih prave off-road i enduro vožnje.

– Ove godine smo na lokacijski mnogo boljem mestu za enduro. Planina Tara obiluje kamenitim tlom, tereni su puni klanaca i potoka, voziće se strmijim trasama kako uzbrdo tako i nizbrdo. Generalno, na Tari će biti mnogo više enduro preprepka nego na Kopaoniku prošle godine – otkriva Nikola Belić iz Xross tima.

Trasiranje je u toku i znamo da priroda neće biti milostiva prema takmičarima, ali ono što će ih naterati da daju sve od sebe je vest da će se na Xross Challenge Tara 2015 trci boriti i Miha Špindler, jedan od top deset hard-enduro vozača na svetu, čije ćemo umeće u savladavanju zahtevnih terena moći da pratimo izbliza. Uz to što će iskusni vozač uveličati Xross trku, svakako će uticati i na to da domaći takmičari daju svoj maksimum. A to će biti idealno za gledanje!

Kao i prošle godine, Xross trka nudi više klasa za takmičare, a sve u zavisnosti od motocikla i veštine koju poseduju. Najiskusniji na cross ili hard-enduro motociklima do 550 cm3 boriće se u Klasi A, čija će trasa biti duga preko 100 km, a voziće se po izuzetno zahtevnim terenima, skoro bez makadama. Klasa B je za vozače koji nisu početnici već se dobro snalaze i imaju isusktva u vožnji enduro ili cross motora. Ovogodišnja novina je Klasa C, rezervisana za manje iskusne ili starije vozače. Ova klasa ne zahteva fizičku pripremljenost i veliko tehničko znanje, a trasa ide uglavnom makadamskim putevima. Što se tiče motocikala zapremine veće od 550 cm3 oni će se voziti u dve klase, Teškaši i Superteškaši. Za njih se sprema trasa duga 120 km, od čega je 100 km off-road terena.

Sada već znamo da Xross Challenge Tara 2015 ne sme da se propusti. Zato, nema više čekanja, vreme je za trening, izazov se bliži!

Za sve detalje: www.xross-team.com

Komentari su zatvoreni.