MENI
Ivan Miladinovic MEC noćni start

Kraj sezone na Autokomercu

I O MSS 31. X 2018

Delotvorno i čvrsto

Live Production1 MEC21102018Press-

22. 10. 2018. Comments (0) Views: 1658 Endurance, Motociklizam

Na Autokomercu odlučeni MEC šampioni

Iako je planirana za Vršac, poslednja trka Ipone Moped Endurance Cupa vožena je na stazi Karting centra Autokomerc u Beogradu, gde su se u svim klasama odlučivali šampioni, što je dodatno podgrejalo atmosferu.

Kao što to obično biva, prvo su na stazu izašli takmičari klasa Open i Open V. Po prvi put od kada je klasa Open V formirana, imali smo pol poziciju trke u ovoj klasi. Prvi vozač Garage Teama krenuo je sa pol pozicije jako i u startu poveo, te do kraja nije gubio poziciju, što mu je osiguralo titulu u generalnom plasmanu. Ekipa S Tuned Racing iz Kraljeva došla je do druge pozicije u klasi, dok je ekipa Cotton Superbike iz Novog Sada uz veliki broj problema stigla do treće pozicije.

Live Production1 MEC 21102018

Live Production1 MEC 21102018

U klasi Open, dvojac iz Addinol Taurunum Racing Teama koji nam je pružio uzbuđenje na prethodnoj petoj trci, ponovo je bio tu, ali ovog puta u borbi za pobedu. Nažalost, ovog puta nismo gledali previše obilaženja, ali je moped ove ekipe s brojem 109 u poslednjim krugovima preuzeo vođstvom nad mopedom s brojem 691. Treća pozicija pripala je ekipi CRT s brojem 123, koja je nadmašivši Moped Laboratoriju postala šampion klase Open za sezonu 2018.

Četvoročasovna trka donela je mnogo uzbuđenja, a ekipa Garage Team krenula je jako od samog početka, izbivši na čelo. Problemi sa motorom tokom prvog sata, vratili su ih u boks, a potom i na desetu poziciju čime im je titula bila poljuljana, ali brzom vožnjom ekipa iz Zrenjanina vratila se na čelo i stigla do pobede čime je ekipa Garage Team osvojila prvo mesto u generalnom plasmanu i postala šampion Ipone Moped Endurance Cupa u klasi Serija.

Live Production1 MEC21102018P

Live Production1 MEC21102018P

U klasi Serija boduju se i najmlađi. Nadmašivši ekipu Dobanovci iz istoimenog grada, ekipa MRT za koju voze tri rođena brata Cucić, stigla je do šampionske titule u sezonu 2018 klase Serija junior.

Šampioni će zvanično biti proglašeni u novembru, kada će se održati svečana dodela priznanja. Kalendar za sledeću sezonu je već poznat, a prva trka vozi se prvog vikenda maja u Beogradu.

Tagovi: , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *