MENI
Nemanja Jovanović uoči starta CEE sezone

Nemanja Jovanović u Bruku vozi bonus trku

Uroš Bogdanić 81 vodeći u Bruku tokom treće trke CEE 16. mart 2020 mikro klase

Bogadniću najbrži krug u Bruku u mikro klasi

Nemanja Jovanović i Filip Jenić članovi Serbina rejsing tima

16. 03. 2020. Comments (0) Views: 308 Karting

Jenić dominirao, a Jovanović podbacio

Na prvoj trci Centralne Evrope CEE koja je minulog vikenda održana na stazi Bruk u Austriji, novosnovani klub Serbian rejisng tim na bonus trci zabeležio je odličan rezultat. Filip Jenić član pomunutog tima koji je ove godine promenio klasu, bio je bez premca u rotaks senior kategoriji. Nemanja Neca Jovanović klupski kolega koji je vozio u rotaks mini kategoriji završio je na šestom mestu.

Jenić višestruki šampion od kvalifikacija pa do super finala bio je nedostižan. Prvo vreme u kvalifikacijama, krunisao je sa tri trijumfa na trkama i zahvaljujući tome osvojio je tiket za gratis startnine tokom sezone CEE. Neca Jovanović imao je dosta poteškoća tokom trka, jer je bilo žestoko na stazi, zahvaljujući pre svega nemilosrdnoj konkurenciji. Česti kontakti i izletanje sa staze, rezultirali su da takmičenje završi na šestom mestu. Poteškoće prilikom obilaženja, kritične situacije kada ispred Nece dođe do kontakta bržih takmičara, takođe su uticale na plasman. Valja naglasiti kada se pogledaju vremena, svi su se praktično vozili u par desetih delova sekunde, ali su nijanse i iskustvo odlučivale. U svakom slučaju još jedno veliko iskustvo za predstavnika Serbian rejsing tima u klasi rotaks mini.

Nemanja Jovanović CEE Bruk Austrija 15. mart 2020

Nemanja Jovanović CEE Bruk Austrija 15. mart 2020

Vredan pomena je Uroš Bogadnić koji vozi u rotaks mikro klasi. U prvoj trci završio je na sedmom, u drugoj na drugom mestu, a u super finalu domogao se pete pozicije. Andrej Petrović branio je boje Srbije u klasi rotaks junior, gde je na prvoj trci od tri koliko predviđa Pravilnik, bio drugi, u drugoj deveti, a u trećoj treći. Aleksa Lazarac nastupala je u rotaks senior kategoriji, gde je na prvoj trci od 22 vozača stigla na cilj kao 18, u drugoj je potvrdila plasman iz prve, da bi u trećoj na cilj stigla kao 20.

Detaljno iz Bruka po klasama: Plasmani

Tagovi: , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *