MENI

MK Vatreni dobili tiket za MX park Bukovik

Alpe Adria

19. 01. 2021. Comments (0) Views: 174 Brzinski, Endurance, Motociklizam, Motokros

Danilu Mladenoviću Alpe Adria kup

Minula 2020. godina bila je u znaku pandemije korana virusa, međutim bilo je i događaja konekretno iz sveta sporta brzina na dva točka po kojima ćemo još pamtiti prestupnu godinu. Posle više od jedne decenije jahači iz Srbije domonirali su u Alpe Adria kupu i to u najjačoj klasi 1000 SST. Titulu najboljeg poneo je Danilo Mladenović, a tik do njega je Strahinja Kovačević klupski kolega iz MK Spark. Uspeh vredan pažnje i divljenja, ujedno je i pokazatelj da stanje stvari u domaćem brzinskom motociklizmu idu na bolje.

Kada je u pitanju domaća scena Moto savez Srbije u već pomenutim uslovima uspeo je da realizuje sve što je bilo planirano na početku minule sezone, pre nego je pošast korona ušla u naše živote. Ostaćemo kod brzinskog motociklizma i naglasiti da su posle dužeg vremena sve raspisane klase bile pune. Konekretno, najjača 1000 štok sport imala je 13 takmičara sa plasmanima, 600 SSP sedam takmičara, 125 SP je brojala 15 jahača, 1000 Formula 21, odnosno 600 formula 11 vozača, što u zbiru daje 67 takmičara. Za sabiranje šest plasmana, dva sa Grobnika i četiri sa NAVAK-a. Jedina je šteta, ako se tako može reči što publika nije mogla da isprati dva takmičarska vikenda u Srbiji.

Moto klasik na visini zadatka u pet klasa 28 vozača. Valja naglasiti da klase Old time i MK Prikolice nisu bodovane za šampionat jer nije vožen minimalan broj trka koji predviđa Pravilnik MSS.

Moped endurance kup sad već ustaljeno takmičenje u MSS, došlo je kao podskup velikog skupa, kako bi oplemenilo isti i ujedno omogućilo amaterima, odnosno aktivnim i bivšim jahačima da se dobro zabave u nekoliko kategorija na spravama 50+ kubika.

Moto kros stara dobra priča, koju krasi autohtona družna grupisana oko pojedinaca specifične težine, koji kane da razreše probeleme i dileme nataložene godinama. U „pauzama“ rešavanja pomenutih, organizovali su i učestvovali na šest takmičenja. Globare za start i dupla Bačka Topola za kraj.

Enduro kategorija lagano, postupno i strpljivo zauzima svoje mesto u šarenolikoj porodici MSS. Minule godine odradili su četiri takmičenja na kojima je učešće uzelo 34 takmičara u šest klasa.

Tagovi: , , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *