MENI
UBEDLJIVO OD STARTA DO CILJA Milovan Vesnić

Vesnić slavio na prvoj trci u Mađarskoj

NEUHVATLJIVI Photo Stiv Todor Stamenković i Steva Rauš

Stamenković i Rauš počistili konkurenciju na Košutnjaku

BEZ NERVOZE Dušan Borković

27. 04. 2013. Comments (0) Views: 545 Autosport, FIA ETCC, Kružne trke

Dušan Borković uprkos problemima juriša na pobedu

Evropski šampion Dušan Borkovićsutra nastavlja evropski pohod. Drugi vikend Evropski kup turističkih automobile (ETCC) takmičenja održava se u Slovačkoj na Slovakijaringu. Borković i NIS Petrol rejisng tim uspešno su završili trening i kvalifikacije. Uprkos brojnim tehničkim problemima naš šampion pun optimizma i pozitivne energije očekuje nedeljne trke.

 BEZ NERVOZE Dušan Borković Na subotnjem treningu pojavili su se novi problemi. Neposredno pred početak slobodnog treninga naprsla je usisna grana motora na prvom cilindru. Zbog manjka vremena odlučeno je da se vozi u takvom stanju, bez prvog cilindra, Novi problem se javio kada je crkla bonbina.

– U nedelju ćemo svi iz NIS Petrol rejisng tima dati maksimum kako bi postigli dobar rezultat i još jednom na najbolji način predstavili srpski automobilizam u Evropi. Španski inžinjeri i ostali stranci u timu mi ponavljaju da ove godine moram da učim i da ne jurim ka pobedama, ali ja im to ne mogu obećati. Znam da sa ovakvim autom i bez iskustva u ETCC nisam favorit za pobedu, ali ipak ću voziti maksimalno sa željom da navijačima u Srbiji podarim razloga za radost. Svi koji me poznaju razumeju o čemu govorim – rekao je Borković.

U nedelju će u Slovačkoj biti vožene dve trke (11:35 i 12:40). Snimak obe trke navijači u Srbiji mogu pogledati na drugom program RTS-a od 17 časova, i na Eurosportu u utorak 30. aprila. od 14 časova.

Komentari su zatvoreni.