MENI

Vidimo se na Batajnici

Knez od Uba spreman za Zaltibor

3. 10. 2012. Comments (0) Views: 666 Autosport, Kružne trke

Sporna debljina klapne

SP (sport prodakšn) klasu na krugu, poslednje dve sezone krase žestoki dueli na stazi, što posebno raduje publiku, ali i prigovori na tehničku ispravnost automobila. Posle dvostrukog trijumfa Dragana Stojkovića Verbe minulog vikenda na pisti Zalužani pokraj Banjaluke, Žarko Terzić konkurent iz klase uložio je prigovor na tehničku ispravnost alfe 147, koji vozi as iz Vrnjačke banje. Jedini sporni detalj koji je pronađen je debljina klapne na leptiru gasa.

ČEKA ODGOVOR IZ ITALIJE Dragan Stojković Verba

ČEKA ODGOVOR IZ ITALIJE
Dragan Stojković Verba

Plombiran automobil je stigao iz Banjaluke pravo u servis gde je u utorak 3. oktobra, tehnički komesar Zoran Miljković pristupio činu provere, na osnovu prigovora.

– U vrlo korektnoj atmosferi, mogu reći pravoj sportskoj, odradili smo tehničku proveru alfe 147 Dragana Stojkovića i ustanovili sledeće. Automobil je potpuno u propisanim merama, čak mogu reći da ima i lufta. Jedino što smo ustanovili da nije po pravilima je debljina klapne leptira gasa. Klapna valja po prečniku, jedino je vrh kada se otvori, tada se može uočiti tanji, što direktno uslovljava veći protok vazduha, a to nije dozvoljeno. Na osnovu težine prekršaja, predložiću minimalnu kaznu, a to je brisanje iz plasmana sa poslednje dve trke na Zalužanima- rekao je Miljković.

Stojković se ne miri sa činjeničnim stanjem, već je konsultovao tjunera u Italiji, da mu pošalje validnu dokumentaciju, kako bi se žalio u predviđenom roku.

– Rečeno mi je da je rok za žalbu pet dana i verujem da ću do tada dobiti odgovor iz Italije od tjunera koji mi je radio auto, kako bih istu podneo Savezu. Još posle treninga na Zalužanima najavljeno je da će uslediti prigovor, ali ja se nisam uopšte uzbuđivao, jer sam znao da je auto po homologaciji. Inače, auto je mapiran u Italiji još 2011. godine i tada su mi rekli da je sve po pravilima. Nisam imao razloga da sumnjam i sada javno kažem da nisam znao za taj detalj, zato sam i zahtevao da mi pošalju papire da je to dozvoljeno – rekao je Stojković.

Komentari su zatvoreni.