MENI
Dragan Stojković Verba i Uroš Brkić Beranovac 20 VI 2020

Dupli Beranovac za finale šampionata na kružnim stazama

Filipović potvrdio primat na Beranovcu

Dragan Gagi Filipović šampionski saxo

26. 09. 2020. Comments (2) Views: 230 Autosport, Kružne trke

Filipović najbrži na Beranovcu u subotnjem izdanju

Pretposlednju trku na kružnim stazama koja je vožena na Beranovcu naodmak Kraljeva u najbrojnijoj diviziji 3, konkretno u klasi VI obeležio je Dragan Gagi Filipović, prvo najboljim vremenom na kvalifikacijama, a onda i par sati kasnije ubedljivim trijumfom na trci. Subotnje izdanje je proteklo tako reći ekspresno sa četiri divizije.

U diviziji 1 gde se vozi mali N učestvovalo je ukupno 16 takmičara, a najbrži je posle 10 krugova bio Miloš Mirković ispred Dragana Karanovića. Pomenuti Mirković slavio je i u kategoriji juniora i na najbolji način najavio nedeljno finalno izdanje na kružnim stazama.

Divizija 2 poznatija kao Hibrid brojala je 18 takmičara, a posle takođe 10 krugova koliko predviđa Pravilnik takmičenja najbrži je bio Nenad Mijaljević ispred Miloša Borovičanina. Bitno je naglasiti da je Borovičanin za Mijaljevićem kasnio tri desta, a Nastasijević kao trećeplasirani za pobednikom je imao vremenski zaostatak od pet desetih delova sekunde. Jednom rečju jedan drugom na braniku kroz cilj, onako kako smo i navikli kada je Hibrid u pitanju.

Najbrojniju diviziju 3 sačinjavale su klase III, IV, V, VI i IX. U klasi III gde je startovalo pet automobila najbržio je bio Marko Marić, a u klasi IV koja je takođe brojala pet takmičara na startu nabrži je bio Nenad Savić, dok je drugoplasirani Džukleski imao krug manje. Tri takmičara startovalo je u klasi V, a najbrži je bio Mario Zahirović. Pomenuti Filipović u konkurenciji pet takmaca bio je nabrži u klasi VI, a u klasi IX najbrži je bio Dragan Stojković Verba, drugoplasirani Darko Božilović imao je dva kruga manje zbog problema sa pneumatikom.

Diviziju 4 sačinjavali su takmičari u popularnim fićama. U kupu 1 slavio je Savo Jančević, odnosno u kupu 2 Aleksandar Radisavljević.

Finale se vozi sutra u istom rasporedu od subote, drugim rečima u prepodnevnim satima su kvalifikacije, a start prve divizije zakazan je za 13 časova.

Rezultati

Klasa 1: 1. M. Mirković, 2. D. Karanović, 3. N. Mišić

Klasa 2: 1. N. Mijaljević, 2. M. Borovičanin, 3. D. Nastasijević

Klasa 3: 1. M. Marić, 2. M. Deretić, 3. D. Arsić

Klasa 4: 1. N. Savić, 2. F. Džukleski, 3. M. Nešić

Klasa 5: 1. M. Zahirović, 2. V. Panić, 3. Ž. Milić

Klasa 6: 1. D. Filipović, 2. M. Nešić, 3. A. Miličević

Klasa 8: 1. A. Marinković

Klasa 9: 1. D. Stojković, 2. D. Božilović

Kup 1: 1. S. Jančević, 2. M. Pecelj, 3. Z. Pavkov

Kup 2: 1. A. Radisavljević, 2. R. Radisavljević, 3. S. Petrović

Tagovi: , , , , , ,

2 odgovora na Filipović najbrži na Beranovcu u subotnjem izdanju

  1. Sumadinackg kaže:

    Mislim da je krajnje vreme doslo da se neke stvari promene ili nam automobilizam ode u nepovrat, treca divizija je blago receno cirkus, totalni fijasko za gledanje, 19 automobila u 6 klasa, ne zna se ko koga juri, ko je sa kim u klasi, u proseku po 3 automobila u klasi, pa kakva je draz voziti takve trke i gledati iste, dakle ljudi uvedite neki kup konacno uz jugice i gotova prica

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *