MENI

Visok ritam za 40. rođendan na Jeljenu

Jankovići suvereno na Jeljenu

4. 06. 2018. Comments (0) Views: 934 Brzinski, Motociklizam

Naši na nivou u Šlajcu

Kada ulazite u Nemački grad Schleiz nailazite na piramidu na kojoj piše:Schleiz – Rennstadt,što znači Šlajc-trkački grad.Tu se održavaju trke sa najdužim stažom i tako 95 godina ( od 1923.godine -nije se vozila samo od 1941 – 1945. godine). Ove godine je bilo 438 takmičara u 32 klase solo motora i prikolica.Vozili su IDM (međunarodni Nemački šampionat) i Evro kup u klasi 50GP.

Moto klasik reprezentacija Srbije sastavljena od 4 takmičara u solo kategorijama i jedane posade u prikolicama bila je kao i uvek na nivou. Prikoličarima,vozač Dragan Dragoj i balanser Slobodan Vasiljević (MK Senior-Beograd) najzad je krenulo. Posle petog mesta na Slovakia ringu-Slovačka i petog mesta na Grobniku-Hrvatska,drugo mesto u prvoj trci i drugo mesto u drugoj trci uspeh je vredan hvale.

U klasi Super Bike Open Miroslav Stanojević (MK Senior-Beograd) nije ponovio prošlogodišnji uspeh (dva puta drugi). U prvoj trci bio je peti, a u drugoj trci u borbi za treće mesto otkazao mu je motor pa iako mu je ostao samo jedan krug do kraja trku nije završio. U klasi 50GP koja se vozi za Evro kup, konkurencija je izuzetno jaka.Tu vozi veliki broj takmičara koji su vozili Svetsko prvenstvo u GP50 i GP80. I pored činjenice da su drugi takmičari u mnogo boljoj finansijskoj situaciji,naši reprezentativci postižu solidne rezultate.

Karolj Kenjereš (MFC-Subotica) u prvoj trci je bio peti,a u drugoj trci četvrti, falilo mu je 1,25 sekundi da se domogne trećeg mesta. Ivica Barković (MFC-Subotica) u prvoj trci je bio sedmi, a u drugoj osmi. Stanko Markotić (MK Senior-Beograd) nije ponovio uspeh iz Hockenhajma (treći i drugi) zbog kvara na menjaču.Obe trke je vozio bez druge i treće brzine, pa je bio u prvoj trci jedanaesti,a u drugoj četrnaesti.

– Organizator,drugi takmičari i gledaoci poštuju činjenicu da mi uvek iz Srbije prevaljujemo puno kilometara da bismo došli na trku. Osećali smo se zaista dobro – rekao je selektor Moto klasik reprezentacije Srbije Dragan Dragoj.

Tagovi: , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *